Det primära syftet med RMI-IIOP Extension

January 15

Det primära syftet med RMI-IIOP Extension


RMI (Remote Method Invocation) är Java traditionella formen av fjärrkommunikation, förlängas med RMI-IIOP (eller "RMI över IIOP") i syfte att möjliggöra interoperabilitet.

RMI är en av en grupp av språk som använder "objektorienterad programmering" (OOP) stil, där ett "objekt" är en datastruktur. C ++ är ett annat välkänt exempel på ett programmeringsspråk i den här stilen.

RMI: Infördes 1997

Det primära syftet med RMI-IIOP Extension

programmeringsspråk är inte denna "Java."

RMI är en objektorienterad variant av Remote Procedure Call (RPC), genom vilken Java-objekt kommunicera. Det hade den nackdelen, när först skapade, att den inte tillåter interoperabilitet för Java och icke-Java-objekt.

Java själv, ett programmeringsspråk, hade utvecklats av James Gosling, Sun Microsystems, 1994. Oracle köpte Sun 2009.

Andra Akronymer Decoded

Det primära syftet med RMI-IIOP Extension

Detta var platsen för tidigare orakel.

IIOP är Internet Inter-ORB Protocol, en viktig del av den CORBA standarden.

En ORB är en "Object Request Broker" och CORBA är "Corba," den öppna standarden för heterogena datoranvändning.

Standarder för CORBA skapas och publiceras av ett industrikonsortium, Object Management Group (OMG). Hundratals användare och leverantörer deltar i OMG.

Således, för att införa driftskompatibilitet, Oracle Corporation tvungen att omarbeta RMI att följa CORBA, vilket är vad RMI-IIOP handlar om.

Utveckling

Det primära syftet med RMI-IIOP Extension

Oracles Sun samarbetat med IBM.

Följaktligen 1998 Sun introducerade Java RMI-IIOP: ett viktigt inslag i vilken är att den kan användas utan att lära CORBA Interface Definition Language (IDL).

Val för programmerare

Det primära syftet med RMI-IIOP Extension

Det finns en gaffel i Java-programmering vägen.

Med tillgång till RMI-IIOP, programmerare som redan var bekant med Java RMI hade i huvudsak tre alternativ.

De kunde ignorera IIOP förlängningen och utveckla CORBA applikationer med IDL, definierar klienten och servertillämpningar med programmeringsspråket bekant för dem.

Eller kan de ignorerar IIOP förlängning och IDL likaså, och helt enkelt hålla sig inom universum av programmeringsspråket Java, med Java RMI att möjliggöra kommunikation mellan Java-objekt både över virtuella maskiner och över fysiska maskiner.

Men slutligen, kan de använda programmeringsspråket Java med sin IIOP kompilatoralternativet. Företaget sade att detta skulle göra det möjligt för programmerare att "upprätthålla gamla program skrivna i andra programmeringsspråk."

Kritik

Det primära syftet med RMI-IIOP Extension

"Nej tack, bara banan."

Det är värt att notera att hela stilen av objektorienterad programmering har kommit under kritik under de senaste åren. Uppfinnaren av en icke-OOP språk kallas Erlang, Joe Armstrong, har sagt: ". Problemet med objektorienterade språk är att de har fått allt detta underförstått miljö som de bär runt med dem Du ville ha en banan, men vad du fick var en gorilla som håller banan och hela djungeln. "


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com