Hur man utarbeta ett kalkylblad

January 14

Hur man utarbeta ett kalkylblad


När du är klar med att lägga till data till Microsoft Excel, måste du göra plåten mer attraktiv och lätt att läsa. Det finns många alternativ som du kan välja att göra din kalkylblad ser professionella, snyggt och välorganiserad. Hela poängen med att skapa ett kalkylblad är att göra det enkelt för dig att hitta den information som du behöver och fokusera på de viktigaste detaljerna. Du kan göra detta med att lyfta fram och sortering och genom att manipulera text och celler i var och en av dina kalkylblad.

Instruktioner

1 Välj lämpligt format för varje kolumn i kalkylbladet. Högerklicka bokstaven högst upp i varje kolumn och du kommer att visas en lista över format (allmän, redovisning, nummer, datum och procentenheter). Till exempel bör alla dollarbelopp har ett dollartecken framför och alla procenttal bör följas av ett procenttecken.

2 Välj rubrikerna för varje kolumn och göra typsnittet fet. Du kan också ändra färgen på rubriken för att ytterligare särskilja de rubriker från de allmänna upplysningarna.

3 Expandera kolumner så att varje kolumnrubrik passar bekvämt i varje cell.

4 Högerklicka på kolumnen och välj sedan "Formatera celler" om några av dina kolumner regelbundet innehålla mer än tre eller fyra ord av information. Klicka på "Alignment" -fliken och kontrollera alternativet "Wrap text." Detta kommer att göra det så att långa stycken av information kommer att flytta till nästa rad om de inte passar i din valda cellbredden. Du kan också välja "Förminska" om du vill att texten ska få tillräckligt liten för att passa bredden av cellen. Kom ihåg dock att detta alternativ kan resultera i liten text som inte kan läsas med blotta ögat.

5 Sortera dina viktigaste datakolumn (också kallar detta indexet kolumn) i alfabetisk eller numerisk ordning så att du enkelt kan bläddra genom namn (eller nummer) för att hitta det du behöver.

6 Skapa kanterna runt viktiga celler så att de kommer att stå ut. Du kan göra detta genom att högerklicka på cellen och välja "Formatera celler." Klicka på "Border" fliken och välj gränsen som du föredrar. Du kan gränsa cellen på en sida eller alla sidor, med en tjock kant eller tunn. Du kan använda en annan färg gräns för olika celler. Du kan också skapa en ram runt en hel kolumn för att markera dess betydelse i kalkylbladet.

7 Fyll cellerna med färger för att markera dem. Till exempel kanske du har en rad celler som visar en fantastisk vinstpotential. Du kan använda fyllningsfärg verktyget på tecken verktygsfältet för att ändra färgen på hela sortimentet av lönsamma celler till grönt för att representera pengar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com