Vad är skillnaden mellan en USB-port och en höghastighets USB-port?

February 5

Vad är skillnaden mellan en USB-port och en höghastighets USB-port?


USB-gränssnittet är den mest använda medel för att ansluta kringutrustning till en dator. Dess utveckling i mitten av 1990-talet kom snabbare data hela, och universal plug-and-play-kompatibilitet. Version 1.1, den första i stort sett antagit USB-standarden, gav vika i början av 2000-talet till USB 2.0, och på senare tid, har USB 3.0 dykt upp. Med USB 2.0 och 3.0-portar, flyttar data mycket snabbare än via den tidigare USB 1.1-portar.

USB (version 1.1)

USB 1.1 ger en maximal dataöverföringshastighet på 12 megabit per sekund (Mbps). Kanske ännu viktigare, i början av USB-portarna och kablar såg framväxten av en enkel, snabb, allmänt accepterat sätt att ansluta enheter som skrivare och möss till datorer.

Hi-Speed ​​USB (version 2.0)

USB 2.0-portar som en stort steg i dataöverföringshastigheter med en teoretisk maximal hastighet på 480 Mbps. USB 2.0, känd som Hi-Speed ​​USB, gör det möjligt för användarna att slutföra dessa uppgifter som att överföra filer och bilder till en dator i betydligt mindre tid än USB 1.1. USB 2.0 är större bandbredd får också utvecklingen av nu allmänt används enheter som USB-minnen, externa USB-hårddiskar och externa DVD-R-enheter. USB 2.0, med dess hamnar och kablar är identiska i utseende med USB 1.1, är bakåtkompatibel. Användare kan ansluta USB 2.0-enheter till USB 1.1-portar, och vice versa. Tänk dock att i sådana anslutningar, dataöverföring begränsas till USB 1.1-hastighet.

Superspeed USB (version 3.0)

USB 3.0, känd som Superspeed USB, gradvis blir tillgängliga på datorer och andra enheter som i mitten av 2011. Liksom sin predcessor, USB 3.0 erbjuder ett stort steg framåt i dataöverföringshastigheter, hoppa från en teoretisk maximal hastighet på 480 Mbps till 5 Gbps, en tiofaldig ökning. Med det ökande antalet enheter som stöder HD-video och dess stora filstorlekar, kommer många användare troligen välkomna överföringshastigheten ökar. USB 3.0 är bakåtkompatibel med UBS 2,0, men att njuta av den nya standardens full fart, måste du använda en USB 3.0-port och kabel.

Framtid för perifera portar

Snabbt om USB 3.0 kan vara, är en annan ny perifer anslutning typ som kallas Thunderbolt ännu snabbare, överföra upp till 10 GB data per sekund. Utvecklat av Intel, Thunderbolt debuterade 2011 i Apple MacBook Pro bärbara datorer och iMac stationära datorer, webbplats CNET News noterar. USB 3.0 inte hålla minst en svepande fördel över Thunderbolt: Det är bakåtkompatibel "med det stora universum av befintliga USB 2.0-enheter," säger CNET.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com