Hur man kör Linux från ett USB-minne

January 29

Hur man kör Linux från ett USB-minne


Pendrive Linux är ett program som låter dig installera en startbar kopia av din favorit Linux-distribution på ett USB-minne, en liten lagringsenhet som ansluts till datorns USB-port. Det kallas också en blixt, eller tumme, enhet. När Linux-distributionen är installerad på flash-enheten kan du få tillgång till en Live Linux-distribution från vilken dator som helst som har stöd för uppstart från en USB-enhet.

Instruktioner

Installera Linux på Flash Drive

1 Ladda ner Pendrive Linux Universal USB Installer till din Windows-dator, sedan hämta ISO-avbildningen för Linux-distribution som du vill använda.

2 Sätt in USB-flashminnet i USB-porten på datorn och öppna programmet "Universal USB Installer".

3 Välj Linux distribution som du vill installera från den första rullgardinsmenyn. Leta reda på ISO som du hämtade i steg två.

4 Välj enhetsbokstaven för USB-minne från "Välj din USB Flash Drive" rullgardinsmenyn. Klicka på "Install" för att installera Linux-distribution på USB-minnet. Klicka på stängningsknappen.

Boot till flashminnet

5 Sätt in USB-flashminnet i datorns USB-port och starta om datorn.

6 Starta BIOS-programmet. Under de första sekunderna av startprocessen visas ett meddelande längst ner på skärmen som säger "Tryck på <denna tangent> för att gå till inställnings." Nyckeln kan vara en av F-tangenterna högst upp på tangentbordet (F2, F8 eller F12) eller Delete.

7 Använd piltangenterna på tangentbordet för att markera "Boot" -menyn i BIOS. Följ instruktionerna på skärmen för att flytta USB-enheten till toppen av startordningen.

8 Spara dina inställningar och avsluta BIOS. Datorn kommer att fortsätta uppstartsprocessen.

9 Tryck på "Enter" (eller någon annan knapp) när du ser "Tryck på valfri tangent för att starta från extern enhet" budskap. Datorn kommer att starta upp Linux-distributionen på USB-minnet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com