Hur man utför en Bit Shift i Basic

January 28

Använda bit förändringar i programmeringsspråket Basic kan hjälpa dig att påskynda genomförandet av koden genom att eliminera vissa högre nivå matematiska operationer. Du kan också använda lite skiftande för sådana uppgifter som pseudo-slumptalsgenerering, kryptografi och felkorrigering. Du kan utföra bit skift i Basic för byte, kort, Integer och långa datatyper.

Instruktioner

1 Identifiera namnet på den variabel som du vill utföra lite skift. Antag exempelvis variabelns namn är VAR.

2 Bestäm antalet platser som du vill flytta VAR. Låt detta nummer vara NUM.

3 Bestäm om du vill flytta höger eller flyttas till vänster. Använd ">>" operatör för rätt bit skift och "<<" operatör för vänster bit skift.

4 Skriva Basic kod för bit skift. Den rätta kommandot är "VAR >> NUM" för rätt bit skift och "VAR << NUM" för den vänstra bit skift.

Tips

  • Grundläggande kuddar kvar lite skift med nollor. För rätt bit skift, Grund kuddar med nollor om VAR är positivt, men det kuddar med dem om VAR är negativ. Basic bortser bitar som den skiftar från slutet av sekvensen för rätt skift samt för vänster skift.
  • Grundläggande effektivt delar värden för NUM som är större än antalet bitar i VAR (till exempel 16 bitar) med det numret (16) och använder sedan resten i stället för NUM. Så Basic tolkar förskjutningar av 19 platser för en 16-bitars variabel som förskjutningar av endast tre platser. (Egentligen, Basic utför en "Och" operation för att räkna om värdet av NUM.)

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com