Hur man byter en dubbel New Line i PHP

September 9

Om radbrytningar oavsiktligt dupliceras i en PHP sträng, eller om en vagnretur och nyradstecken är felaktigt kombineras koden kanske inte ge dig de resultat du förväntar dig, särskilt i situationer där exakta formateringen av texten är nödvändig. funktion PHP str_replace () kommer till undsättning, så att du kan konvertera förekomster av flera radbrytningar till en enda radbrytningar igen.

Instruktioner

1 Öppna PHP-fil i en textredigerare, och rulla ned till strängen som har radbrytningar du vill ersätta. Strängar, liksom alla variabler i PHP, börjar med "$". Om du inte omedelbart kan lokalisera strängen, prova att göra en "Sök" (i allmänhet "Ctrl" + "F" på en dator och "CMD" + "F" på en Mac OSX) för att söka efter text inuti.

2 Lägg till en ny linje efter strängvariabel och ersätter dubbla förekomster av "nya linjen" tecken med str_replace. Till exempel, om variabeln kallas "$ string," kodraden kommer att vara:

$ String = str_replace ( "\ n \ n" "\ n", $ string);

Change "$ string" för att matcha namnet på variabeln i din PHP-kod.

3 Skapa en andra linje, den här gången ersätta dubbla förekomster av "vagnretur" karaktär, som hanteras separat i PHP. Återigen, om variabeln kallas "$ string" denna kod är:

$ String = str_replace ( "\ r \ r", "\ n", $ string);

4 Lägg en sista raden, kontroll för "vagnretur" - "ny rad" par som kommer att ge dubbla mellanslag i koden och ersätta dem med en enda "ny rad" karaktär. För en variabel som heter "$ string" koden ser ut så här:

$ String = str_replace ( "\ r \ n" "\ n", $ string);

5 Spara PHP-fil, och stäng textredigeraren. Om alla tre rader kod korrekt referera till samma sträng, blir resultatet en sträng där alla dubbel nya linjer har ersatts med en enda rad paus.

Tips

  • Om du vill visa strängen i ett HTML-dokument, kan du använda "nl2br ()" funktion för att konvertera "\ n" nyradstecken till "
  • ". HTML-entiteter bara skriva ett fjärde raden, som innehåller koden" $ string = nl2br ($ string); "

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com