Typer av programvara som används för att utforma logotyper

June 2

Grafisk design mjukvara låter användare skapa, ändra, spara och dela digitala bilder som logotyper. Grafisk design programvarupaket kan integrera även olika element sådana illustrationer och fotografi i en sammansatt bild och ger användaren full kontroll av färger, belysning, skuggning, filter och andra visuella effekter.

Typer av programvara som används för att utforma logotyper

Designers använder specialiserad programvara för att skapa logotyper

Historia

Grafiska designen program verkade så tidigt som på 1970-talet i versioner som används på stora, centrala datorer tillgängliga för företag som IBM. Mer utbredd yrkesmässig användning av grafisk design mjukvara, inbegripet användning av grafisk design företag, är från mitten av -1980s och införandet av Apple persondatorer.

typer

Programvara för att utforma logotyper och andra former av grafik kan indelas i två huvudtyper: raster och vektor. Den praktiska skillnaden mellan de två typerna av programvara avser uppgifter som att ändra storleken på en viss bild. Rastergrafik inte lämpar sig för att ändra storlek lika lätt som vektorgrafik. En logotyp kan visas i en liten storlek som lämpar sig för ett visitkort eller en stor storlek som kan visas på en motorväg skylt. Med rastergrafik, de två storlekar kräver två helt olika Loge bildfiler. Med vektorgrafik, en enda bild passar både användning, vilket gör att designern att ändra storleken på bilden efter behov.

Funktioner

Grafisk design mjukvara kan erbjuda funktioner som interoperabilitet med desktop publishing programvaror eller plattformsoberoende kompatibilitet med olika operativsystem. Eftersom logotyper visas ofta i broschyrer, brev och andra DTP-dokument, funktioner som gör det enkelt att importera och placera bildfiler i desktop publishing dokument sparar designers tid. På samma sätt kan grafisk design mjukvara som skapar filer som kan användas på flera operativsystem, såsom Windows och Mac operativsystem, gör att dela filer enklare.

överväganden

Programvara som används för att utforma logotyper och annan grafik finns i egna, kommersiella format för en avgift och i freeware och öppen källkod format utan kostnad. De mer avancerade titlar, både betalda och gratis, erbjuder i allmänhet jämförbara funktioner. Det bästa valet mellan de två kan ofta vara helt enkelt en fråga om förenlighet med leverantörer som tryckerier.

fördelar

Det vanligaste alternativet till att designa logotyper med programvara är att utforma logotyper på papper. En stor fördel att designa logotyper och annan grafik med programvara är att när designern har skapat en enda bild och sparade den med design mjukvara, kan konstruktören ändra originalbilden upprepade gånger. Genom att spara varje ny version som en separat fil, kommer konstruktören alltid har tillgång till den oförändrade ursprungliga filen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com