Vilka är de tecken och symptom på en bärbar dator grafikkort går dåligt?

March 18

En döende grafikkort (laptop eller på annat sätt) kan vara svåra att diagnostisera eftersom symptomen är inte nödvändigtvis specifika för grafikkort. De kan ofta vara ett tecken på andra problem, så innan du skriver ut grafikkortet som döda eller döende, se till att du eliminera andra faktorer som kan påverkar videoprestanda. Framför allt är out-of-date förare, program som körs i bakgrunden, och damm uppbyggd.

Överhettning

Ett tecken på en döende grafikkort är överhettning; över tiden, slutar hårdvara kör så effektivt som det en gång gjorde. Säkerställa korrekt luftflöde genom att rengöra damm och andra uppbyggd från den bärbara datorns inre. Om kortet fortfarande körs mycket varmt (och du inte överklockning), kan det vara att nå slutet av sin livslängd.

slumpmässig frysning

Om systemet slumpmässigt hänger sig eller kraschar under drift (speciellt när de utför videointensiva uppgifter) kan det vara fel på grafikkortet. Om du får en blå skärm av döden (BSOD), föraren fel vanligen noterade; om det är grafikdrivrutinen, kan det tyda på en döende kort (eller en dålig förare - se till att du uppdaterar).

försämrad prestanda

Om spel eller filmer som utförs bra i det förflutna kör nu trögt eller inte alls, kan ditt grafikkort vara döende. Drivrutinerna kan också vara inaktuella, så se till att uppdatera dem. Du måste eliminera alla andra potentiella faktorer, såsom förändringar hårdvara eller program som körs i bakgrunden.

detekterades inte

Den mest uppenbara tecknet på ett grafikkort som är döda eller döende är videon inte fungerar alls. När du startar datorn och ser ingenting på skärmen, eller om operativsystemet inte längre kan upptäcka din specifika grafikkort (försumliga till en generisk, intetsägande förare), sedan ditt grafikkort kan visserligen vara döende.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com