Hur man använder en Free Registry Cleaner för att påskynda din dator

March 5

Hur man använder en Free Registry Cleaner för att påskynda din dator


Vad är datorns register och varför du behöver för att rengöra den? På en Windows-baserad dator registret är som navet och när det går över styr datorn mossar ner. Här är hur man rengör och reparera den.

Instruktioner

1 Ta reda på vad registret gör. Fönstrets baserad dator register är som navet. Den rymmer all information om program, hårdvara och inställningar som datorn behöver för att manövreras. I grund och botten är det in i fem separata delar - varje portion ett viktigt syfte i driften av datorn.

Ofta när en dator börjar bromsa eller kraschar, är det för att det finns ett fel i registret. Fel här kan orsakas av programvara som installerats eller tagits bort förändringar i datorns inställningar från kontrollpanelen, strömavbrott där datorn stängs av medan den bearbetar informationen och även från skadliga filer som trojaner, maskar och virus även efter att de har varit avlägsnas eller fast.

2 Börja med att välja ett register renare med goda betyg. Du hittar dem på Download.com med användar betyg för var och en. Jag använder en som heter Abexo Free Registry Cleaner som är gratis att använda.

3 Installera Registry Cleaner och först köra en säkerhetskopia av registret med hjälp av ett verktyg från registret renare. Använd sedan registret renare för att skanna registret och ta bort filer som hittas. De flesta av dessa är trasiga länkar till program som en gång installerats, eller fragment från när du inte stänga av Windows korrekt. Använd defragmenteraren ingår i registret programmet också. Gå sedan till Start, Program, Tillbehör, Systemverktyg och köra Diskdefragmenteraren. Datorn ska vara märkbart snabbare efter detta förfarande.

Tips

  • Stäng alltid på och hålla på dig fönstrets systemåterställning verktyg. Du kan hitta i Tillbehör, Systemverktyg, Systemåterställning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com