Hur man gör en 3D bilmodell

October 12

CGI och 3D-modeller används i stor utsträckning i ett antal medieformat, från webbplatser till reklam och TV-program. Nästan alla de stora storfilmer de senaste åren används CGI scener och 3D-modeller. Det brukade vara så att endast en studio skulle ha ekonomiska resurser för att skapa dessa modeller, men dessa dagar kan vem som helst köpa prisvärda program som kommer att göra jobbet. Denna handledning kommer att visa dig hur man gör en av de mest efterfrågade 3D-modeller, en 3D-bil. Vi kommer att använda Hexagon att modellera bil, men någon 3D-modellering program kommer att fungera.

Instruktioner

1 Ladda ner ett schema över en bil för referens från en online-källa såsom The-Ritningar (se Resurser).

2 Starta Hexagon. På scenpanelen, under Egenskaper, välj ett rutnät som du vill använda en referensbild till bläddra till bilden och tillämpa den. Du kan använda en sidovy på baksidan nätet och en vy ovanifrån till botten nätet. Använd dessa bilder som hjälper dig att göra bilen.

3 Gå till Primitives och skapa en ny kub på skärmen. Välj den främre ytan och använda Snabb Extrude verktyget för att dra ut på framsidan för att göra den främre huven område av bilen. Välj ryggen och ovansidor och utvidga dem på samma sätt för att göra den övre och bål. Använd Universal Manipulator verktyg för att flytta de punkter och linjer runt för att bättre återge den exakta formen och storleken på bilen du vill ha. Om du behöver mer polygoner för att skapa en kurva över huven, använd skiva verktyg för att göra extra skivor som kör fram och tillbaka.

4 Använd skiva verktyg för att skära extra linjer över huven, bål och sidor av bilen. Välj polygonerna där däcken kommer att gå, och använda Extrude verktyg för att pressa dem inåt.

5 Skapa en torus, och sedan använda den allmänna Manipulator verktyg för att skala om bilden till storleken på ett däck och placera den i en av däck brunnar. Kopiera torus och klistra in den tre gånger. Flytta däcken där de ska gå.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com