Toshiba Notebook 1993 Specifikationer

October 1

Toshiba Notebook 1993 Specifikationer


Toshiba T1950CT, som produceras i 1993, var en elegant och mycket kompetent notebook-stil bärbar dator. Det var ursprungligen marknadsförs för näringslivet, men som bärbara tekniken växte mer överkomligt det blev populärt bland den genomsnittliga datoranvändande konsumenten. På grund av sin årgång överklagande är bärbara datorer som den T1950CT uppleva en ny boom i popularitet. Om du har den här modellen gömt undan i en garderob någonstans, läs vidare för att se vad som finns under huven.

Processor, minne och hårddisk

Den T1950CT är utrustad med en Intel 486DX2 3,3 volt processor som kör 40 MHz intern / 20 MHz externt. Det finns en 8 KB cache på chipet. Den levereras lager med 4 megabyte (MB) direktminne (RAM), men detta kan utökas upp till 20 MB. Hårddiskar tillverkades för att hålla 200 till 320 MB.

Enhet, Display och grafik

Den bärbara datorn har en enda diskettenheten som accepterar standard 3,5 ", 1,44 MB / 720 kilobyte (KB) disk. Huvuddisplayen är en full-LCD-färgskärm mätt på 8,4". Grafikkortet är imponerande för sin året. Det är Video Graphics Array (VGA) kompatibel och har en dubbel visningsläge. Upp till 256 färger köras samtidigt från 262, 144 på den interna skärmen. Denna notebook kommer också med en VL-buss (Local buss), BitBlt accelerator speciellt för Windows 3.1 operativsystem (OS).

Batteri, mått och vikt

Batteriet är en löstagbar NiMH-typ. Den har upp till 4 timmar i livet när frånkopplad från en strömkälla, tar cirka 1,4 timmar att ladda när den är avstängd och ca 48 timmar att ladda när den slås på. Bredd för den bärbara datorn är 11,8 ", är djup 8,5" och höjd är 2,1 ". Den väger in på cirka 7 pund.

Expansion, tangentbord och gränssnitt

Minne (RAM) kan utökas med hjälp av PCMCIA 2,0 kreditkortsformat platsen. Tangentbordet är en 84-tangenters standardlayouten med 12 funktionsknappar, 8 piltangenterna, ett numeriskt tangentbord och en möjlig 4-graders lutning alternativ om de bärbara datorerna "benen" förlängs. Användargränssnitt inkluderar en parallell / diskett (FDD), PS / 2-mus, PS / 2-tangentbord, analog VGA och en Quick för MS BallPoint V2.0.

Strömförsörjning, knippen och specialfunktioner

Det här anteckningsblocket kan kopplas in nästan var som helst med sin automatisk avkänning 100-240 V AC-adapter. Mjukvara och hårdvara Paketet innehåller Ballpoint V 2.0 med Quick , förinstallerade MS-DOS 6.0, MS Windows 3. 1 OS och PCMCIA 2.0 uttag och korttjänster om du väljer att utöka sitt minne. Funktioner som är unika för denna modell inkluderar en Automatisk fortsättning läge utrustad med Autosave, Maxtid energisparfunktioner, lösenordsskydd och en Kensington kabellås avsättning för ökad säkerhet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com