Hur man definiera anpassade färger med Adobe Photoshop Elements 6

December 13

Adobe Photoshop Elements 6 levereras som standard med en mängd olika färger att använda i dina projekt. Eftersom programmet inte är avsedd för professionellt bruk, inte tillåter dig att definiera professionell CMYK (cyan, magenta, gul och svart) separations färger och inte heller kan du spara CMYK-filer. För standardhemmabruk RGB (röd, grön, blå) färger, det finns miljoner och många variationer.

Instruktioner

1 Öppna Adobe Photoshop Elements 6 och skapa en ny tom fil genom att gå till "File" och sedan "Nytt" och sedan "tom fil" och ställa in parametrar du vill ha i popup-dialogrutan. Du kanske inte behöver göra någonting i själva filen, men du måste ha en fil öppen för att definiera färger bara för att kontrollera att se hur de kommer att se ut. Du behöver inte tekniskt behöver en tom fil öppen, dock.

2 Gå till "Window" och sedan "Färgrutor." Detta kommer att öppna paletten Färgrutor. Detta är där du kommer att spara dina nya färger när du har skapat dem. Det finns ett antal swatch apparater, inklusive Standard Foto Filter, webbsäkra färger och Apple Macintosh och Windows färger. Du kan lägga till en ny färgruta till någon av dessa.

3 Klicka på "Förgrundsfärg" rutan. Det finns två färgrutorna längst ner på sidan verktygsfält. Förgrundsfärgen är ett med hörnet över den andra en. Du kan växla mellan dem genom att klicka på dubbelpilen bredvid dem. När du klickar på "Förgrundsfärg" rutan kommer en ny pop-up visas titeln "Välj förgrundsfärg." Detta kommer att ha en stor graderad färg rutan till vänster, en regnbåge spektrum bar i mitten och detaljerade sifferrutor till höger om det.

4 Klicka var du vill på spektrumet fältet att komma nära din färg, oavsett om det är rött, grönt, lila, gult eller någon annan. När du gör detta, kommer rutan till vänster ändras till att ge dig tillgång till variationer i samma färg. Klicka i den stora lådan för att välja en färg. Den övre delen av förhandsgranskningsrutan till höger kommer att ändras till att visa din färg när du flyttar runt den stora lådan. Alternativt kan du skriva in ett visst antal RGB-färgerna till höger av spektrumet fältet om du har en uppsättning färg du behöver. Klicka på "OK" när du har den färg du vill. Den nya färgen visas i "Förgrundsfärg" rutan längst ner på sidan verktygsfält.

5 Tillsätt färg du har definierat för "Färgrutor" paletten. Du kan göra detta antingen genom att klicka på "Skapa ny färgruta av förgrundsfärgen" längst ned i paletten, eller om du vill namnge färgen för framtida referens, klicka på "Färgrutor" paletten i gråzonen i färgerna. En dialogruta visas som låter dig att namnge färgen. Klicka sedan på "Mer" pilen längst upp till höger på "Färgrutor" paletten och välj "Spara Rutor. Du kan spara en hel rad egna färger på detta sätt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com