Hur man använder paralleller med en Mac

October 24

Hur man använder paralleller med en Mac


Eftersom Apples övergång till Intel chip-baserad processor för sina Macintosh-datorer, är det arbetar med samma typ av chips tillverkare av datorer använder. Detta rör Mac och PC närmare varandra på det sätt de arbetar. Vissa program, såsom Quarkxpress, till exempel, nu kan du köpa "Universal" version av programvaran som blir en Mac eller Windows-program när du aktiverar den. För andra program som inte gör detta ännu, kan Mac-användare har ett behov av att köra Windows och tillhörande program för arbete eller särskilda projekt. Parallels är ett program som låter dig skapa en virtuell dator i din Mac utan att behöva starta direkt i Windows.

Instruktioner

1 Se till att din Mac har tillräckligt random access memory (RAM) och hårddiskutrymme för den virtuella Windows-system. Ju mer RAM-minne du har, desto bättre både Mac OS och Windows körs. En minimum är en gigabyte RAM-minne. Du kommer också att behöva en stor del av din hårddiskutrymme för Parallels, Windows och annan programvara för att uppehålla sig på.

2 Sätt i Parallels skivan och dubbelklicka på programmets installationsprogram. Ansökan kommer att ta dig igenom installationsprocessen och sedan hjälpa dig att ställa upp för att köra Windows. Du kan också köra andra operativsystem med Parallels, såsom Linux. Paralleller har en set-up hjälpare kallas en "Wizard" precis som en PC. I detta kan du ange om du vill Linux, Windows eller något annat operativsystem som ska installeras.

3 Installera Windows genom att sätta in skivan och kör sin installatör. Du kommer att behöva en autentisk kopia av Windows för att göra detta. Du kan installera Windows XP, Vista eller Windows 7 med Parallels 5, men du behöver en tidigare version av programvaran om du har en tidigare version av Windows.

4 Installera alla Windows-program som du behöver för att köra på din Mac till Windows virtuell maskin skapas på din Mac. En gång installerat, kommer program som Adobe Photoshop, Quarkxpress och andra kör exakt samma sätt som de körs på en dator. Ersätt nyckelkontroll för kommandotangenten för kortkommandon i de flesta fall. Så, Kommando-S för Spara blir Kontroll-S.

5 Skapa delade mappar om du behöver växla fram och tillbaka filer mellan din virtuella Windows-dator och din Mac. Eller så kan du bara kopiera och klistra in bilder och text mellan program som körs i Mac OS och Windows.

Tips

  • Paralleller fungerar inte på äldre Mac-datorer som är baserade på PowerPC-processorn. Det fungerar bara på Mac-datorer med Intel chip-baserade processorer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com