Hur man skapar ett Excel-budget kalkylblad

April 12

Oavsett om du försöker att spåra kostnader per anställd över tiden, beräkna hur mycket medel finns tillgängliga för ett slutet av den år företags parti eller vill ha en enda plats för att hålla koll på hela företaget budget och utgifter, kan Microsoft Excel hantera dina beräkningar. Excel, en del av Microsoft Office Suite, är kalkylprogram helt anpassningsbara för din budget krav. Med några få klick i Excel, du kan skapa en budget kalkylblad och börja spåra utgifter.

Instruktioner

1 Öppna Excel, som automatiskt skapar ett nytt tomt kalkylblad. Klicka in i den första cellen i den första raden, A1. Skriv företagets namn eller namnet på den organisation utarbetandet av budgeten, till exempel "Janofsky Carving Company." Texten kan spilla över till andra celler.

2 Lämna nästa två rader, 2 och 3, tom. Klicka på raden och cellen nedanför den, A4. Skriv de kategorier som du vill spåra, såsom "Human Resources", "QA", "IT" och "försäljning" eller namn på personer. Efter att skriva varje kategori, tryck på "Enter" för att släppa in i cellen nedanför den. Lägg alla namn eller kategorier.

3 Klicka i cell B3 och skriv det första målet att spåra, såsom "Januari" om budgeten kommer att bli en månatlig / årlig lista över medel som använts varje månad. Tryck på "Tab" för att flytta till nästa cell, C3, och skriv nästa mål, till exempel "februari." Ett annat alternativ är att använda namnen på kunder eller projekt för att spåra hur många timmar i dessa områden. Fortsätt att trycka på "Tab" och ange nya mål tills fullständig.

4 Markera alla de objektiva cellerna i raden. Högerklicka och välj "Formatera celler." Klicka på "Font" fliken, öka "Size" till 14 och klicka på "Bold" under "teckensnitt." Klicka på fliken "Fill" och klicka på en liten färgad ruta, såsom en färg som går med företagets system, och klicka på "OK". Detta gör målen sticker ut varifrån det faktiska antalet kommer att skrivas in.

5 Upprepa markering för alla målen i kolumn A och utföra samma förändringar på "Formatera celler" fönster så det finns både vertikala och horisontella skuggade rader. Upprepa formateringen på raden med företagets namn.

6 Klicka på "File" längst upp på skärmen. Klicka på "Spara som" och ange ett namn för budgeten kalkylblad, som bildar mallen. Varje tidsinformation är redo att gå in i arket, öppna den, skriv data i en cell och åter spara den med ett nytt namn eller versionsnummer, såsom "BudgetJanuary."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com