Hur överföra en bootbar CD till en USB

March 29

Hur överföra en bootbar CD till en USB


En startbar CD är helt enkelt en skiva som används för att starta upp datorn i stället för hårddisken. De kan användas för en mängd olika ändamål, en av de vanligaste är hårddiskfel. Den start CD tillåter dig att få tillgång till datorn, eftersom datorn startar från cd i stället för hårddisk. Vad gör en startbar CD till vara startbar, är innehållet och filer på skivan. Om du inte har en CD-enhet men (Netbooks inte har inbyggda CD-enheter), kanske du vill överföra din startbar cd till ett USB-minne.

Instruktioner

1 Slå på datorn och logga in på ditt Windows-konto. Sätt din startbar cd i datorn, och utträde ur eventuella alternativ för automatisk uppspelning som dyker upp.

2 Klicka på "Start"> "Dator". (Observera att om du kör Windows XP eller en annan version av Windows som är äldre än det, kommer du att klicka på "Den här datorn" snarare än "datorn".) Hitta din startbar cd under orden "Enheter med flyttbara lagringsmedia." Högerklicka på start CD och välj "utforska."

3 Vänta på en ny Windows Explorer-fönster för att öppna visa allt innehåll på din startbar CD. Tryck på "Ctrl" + "A", och allt innehåll på skivan kommer att väljas.

4 Tryck på "Ctrl" + "C" och sätta din USB-minne i datorn. Återigen, avsluta alla Spela upp automatiskt alternativ som visas. Gå tillbaka till "Dator" (återigen observera denna genväg kommer att märkas "Den här datorn" i någon version av Windows släpps innan Windows Vista) och dubbelklicka på flash-enhet. (Det är också under orden "Enheter med flyttbara lagringsmedia.") Ett nytt Windows Explorer-fönster öppnas visar innehållet i din flash-enhet.

5 Klicka i ett tomt utrymme i fönstren visar innehållet i flash-enheten med höger musknapp och välj "Klistra in" från menyn som visas. Windows kommer nu att överföra innehåll från den startbara CD till USB-minne. När den är klar att kopiera filerna, kan du använda din USB-minne för att starta en dator, precis som du kan med CD.

Tips

  • Observera att instruktionerna i den här artikeln är avsedd för användare som kör Windows 7 eller Windows Vista på sin dator. Det enda som ändras om du kör en tidigare version av Windows innan Vista, dock är namnet på genvägen "Den här datorn". Annat än att instruktionerna är desamma.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com