Vad är filändelsen .CTF?

June 13

Vad är filändelsen .CTF?


CTF filändelsen är en mycket använt förlängning. Förlängningen .ctf har använts av åtminstone 10 olika applikationer för ett antal år. Om du har använt någon av dessa ansökningar, eller använder någon av dem, är det möjligt att du har några filer med denna förlängning på din dator.

Vad är filändelsen .CTF?

CTF filer på din dator?

Historia

Normalt filändelsen namn definierar en typ av fil. Detta är inte sant i fallet med den .ctf förlängning. De första .ctf filer genererades av den ursprungliga Aldus Pagemaker programvara och definierade komprimerade TIFF-filer. TIFF-filer är nu under kontroll av Adobe, som köpte Aldus. Det har inte förekommit några uppdateringar av TIFF-filen sedan 1992, och det är oklart om nuvarande Adobe-program använder .ctf förlängning.

Kalkylatorprogram

Hewlett-Packard använde .ctf filändelsen att definiera teckenöversättningsfiler på DOS-baserat palm-top PC, HP 95LX. Lotus Symphony använder också denna utvidgning för att definiera teckenöversättningsfiler. Casio kallar .ctf en miniräknare text-fil. Medan filer som används av de olika hård- och mjukvaruapplikationer har samma filändelse och liknande beskrivningar, är det osannolikt att de är av samma typ av fil.

HTML Editor

Den CoffeeCup HTML Editor, som har funnits i ungefär 12 år, använder också filändelsen .ctf. I detta fall hänvisat till en CoffeeCup bord fil. Ansökan genererar bakom-koden filer för att definiera tabeller användaren producerar för HTML-dokument. Dessa filer har något samband eller liknande åtgärder för att teckenöversättningsfiler som används i räknaren-typ hårdvara eller mjukvara.

Fotoalbum och säkerhetskopior

Roxio använde .ctf filändelsen i Roxio fotoalbum program som inte längre stöds. Förlängningen användes i fotoalbumet programmet som det hade varit i Aldus program --- att definiera komprimerade TIFF-filer. Sonic Solutions köpte Roxio programmet och du kanske kan finna stöd för filer som genereras av den gamla Roxio programmet från Sonic Solutions supportteam.

katalog Filer

Den WhereIsIt Catalog ansökan från whereisit.com, är ett program som använder .ctf förlängning definiera katalogfiler. Ett program som heter Brightstor ARCserve Backup använder .ctf också att definiera katalogfiler. Ett känt problem med dessa filer är att de kan skadas när en dator kraschar eller stängs av (genom strömavbrott, till exempel) medan filen är öppen.

antivirus

Troligtvis är den nyaste användningen av .ctf filändelsen av Grigsoft i sin AVG antivirusprogram. I detta fall används den för att definiera uppdaterade styrfiler. Det finns ett känt problem med dessa filer när du uppgraderar från AVG7 till AVG8. Lösningen är att hitta filerna på datorn och ta bort dem, sedan starta om uppgraderingen. Dessa filer kan hittas med hjälp av datorn söka efter filändelsen * .ctf.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com