Hur man använder Microsoft Access i Real Estate

February 16

Hur man använder Microsoft Access i Real Estate


Som med de flesta av sina Office-program, erbjuder Microsoft en mall för dem som har tillgång som är speciellt utformad för dem som är intresserade av att använda Tillträde för fastighetsändamål. Detta fria mall, som du kan ladda ner direkt i Access eller på Microsofts officiella hemsida, kan du skapa en databas där du kan hantera dina egenskaper, köpare, säljare, priser och annan information. När du laddar ner mallen, organisera din fastighets informationen är enkel.

Instruktioner

1 Gå till Real Estate mallen på hämtningsmallsida Microsoft Office (se Resurser) och klicka på ladda ner, eller starta Microsoft Access, klicka på "Business" rubrik, och välj "Real Estate" under "mallar." Den nedladdade mall visas i en ny åtkomstsidan.

2 Klicka på "Alternativ" och välj "Aktivera innehåll" och sedan på "OK".

3 Klicka på "New Property" att lägga till din första egendom till mallen, och fortsätt tills du har angett information om alla dina nuvarande egenskaper. Kolumnerna omfattar fastighets ID och typer, gatuadress, stad och stat.

4 Klicka på "E-post List" i verktygsfältet för att ange information om din kontaktlista. "Hyresgäst List" öppnas en sida låta din att ange och redigera information om nuvarande hyresgäster av dina egenskaper, och klicka på "ny chans" kan du ange och redigera information om ett nytt hyresavtal pågår.

Tips

  • Export väljer fastighets information tillgång till Microsoft Word eller Excel genom att markera de data du vill exportera, klicka på "Word" eller "Excel" i "Export" under "externa data" att ange ett namn och klicka på "OK. "

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com