Hur du skriver spanska accenter på ett tangentbord

May 24

Hur du skriver spanska accenter på ett tangentbord


Att skriva korrekt på spanska, måste du veta hur man skriver spanska accenter på ett tangentbord. Utelämnandet av accenter i spanska är liktydigt med en allvarlig stavning och grammatik misstag i engelska. Om spanska som modersmål läsa vad du skriver, kommer de säkert att märka någon accenter du försummar att inkludera. Om du kör ett Windows-operativsystem, kommer du antingen måste konfigurera ditt tangentbord för enkel åtkomst till spanska accenter eller lära flera inresor tangenttryckningar för varje; Macintosh-användare behöver bara komma ihåg ett par kortkommandon

Instruktioner

Konfigurera om ett Windows-tangentbord för spanska accenter

1 Gå till Kontrollpanelen genom att klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet och sedan välja "Kontrollpanelen." XP-användare ska klicka på "Nationella inställningar och språk" medan Windows 7 och Vista-användare ska klicka på "Klocka, språk, Region."

2 Windows XP-användare, klicka på "Languages" -fliken och "Detaljer" -knappen, klicka sedan på knappen "Lägg till". I det nya fönstret, välj "United States - International", klicka på "OK" och sedan på "Apply".

Windows 7 och Vista-användare klickar på i det nya fönstret, klicka på "Ändra Tangentbord" -knappen, lägga till "United States - International" "Byt tangentbord." Tangentbord och klicka på Välj sedan "United States International" från "OK." "Standard inmatningsspråk" i rullgardinsmenyn.

3 Använd ett skiljetecken följt av önskad bokstav att skapa spanska accenter. Till exempel, när du vill skriva "a", skriver en apostrof och sedan bokstaven "a". För "é" skriver en apostrof och sedan bokstaven "e". Formeln (apostrof + bokstav) är densamma för alla vokaler. För "N," typ "~" och sedan bokstaven "n." För "ü" skriver en citattecken och bokstaven "u".

Skriver spanska accenter på en Mac-tangentbord

4 Om du vill skriva en accent vokalen i spanska, nyckel följande: "Alternativ" bokstaven "e" och den önskade vokal. Till exempel, för att skapa "ó," typ "Option" och bokstaven "e" samtidigt, då bokstaven "o". Resten av vokaler använder samma formel.

5 För att skriva "N" trycker "Option" och "n" samtidigt, och tryck sedan på "n" knappen igen.

6 Att skapa "U" karaktär, klicka på "Alternativ" och bokstaven "u" samtidigt, och tryck sedan på "u" igen.

Tips

  • Windows-användare, om du inte vill konfigurera tangentbordet, se avsnittet "Resurser" i den här artikeln för en lista över 4-siffriga koder som du kan använda för att skapa spanska accenter. Även om det kan vara frestande att undvika att konfigurera tangentbordet inställningar genom att använda dessa koder med hjälp av koder för varje bokstav kan vara mycket besvärligt.
  • Mac-användare, se till att du trycker på "Alternativ" knappen och den första av de två bokstäverna samtidigt släpper båda tangenterna och tryck sedan på den sista bokstaven.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com