Hur man juridiskt Fildelning Music

July 1

Fildelnings musik medför utbyte av MP3 och andra ljudfiler mellan Internetanvändare. Den rättsliga frågan i fråga är intrång i upphovsrätten som innehas av skivbolagen och enskilda artister. Lyckligtvis, musikälskare har tillgång till ett växande antal lagligt tillåtna sätt att fildelning musik.

Instruktioner

1 Granska Electronic Frontier Foundation förslag om laglig musik fildelning som kommer att betala artister verkligt grund (se Resurser nedan). Detta immateriell egendom stödgrupp erbjuder ett antal förslag för att hitta lagliga nedladdningar medan de lobba för ny lagstiftning.

2 Närma din student företrädare för regeringen, om du är en college student. Illegal musik fildelning och nedladdning är en av de mest framstående frågor på amerikanska campus idag, och dessa valda ledamöter är invigt information om universitetets inställning till problemet. De kan vara i stånd att förhandla för juridiska alternativ, såsom ett campus konto med en rättslig fildelnings webbplats.

3 Se till att du förstår FBI: s definition av peer-to-peer-nätverk, som publiceras på dess webbplats (se Resurser nedan). Om du laddar ner eller ladda upp sådana platser, kan du straffas för intrång i upphovsrätten, exploatering av barn eller dataintrång. Cyber ​​Undersökningar uppdelningen av FBI ger också förslag på juridiska fildela program och andra metoder på problemet.

4 Kontakta din statliga och federala representanter för att lära sig mer om pågående lagstiftning i denna fråga. Din delstatsregeringen och den federala regeringen utvecklar nya stadgar och genomförandemekanismer för ihållande fall av illegal fildelning. Genom att sätta press på dina valda tjänstemän, kan du ha input för att avgöra vad som är en laglig nedladdning.

5 Forskning konsument opinionsbildning och skyddsgrupper i samhället. Dessa organisationer ger utbildningsprogram och information om en mängd viktiga ämnen, inklusive tekniska och intellektuella-liga frågor. Ett besök på en konsumentskyddsorganisation webbplats eller kontor kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av musik fildelning är juridiskt tillåtet för närvarande. Ett bra ställe att börja är Electronic Frontier Foundation (se Resurser nedan).

Tips

  • Ladda ner musikfiler från stora MP3 leverantörer som Apple iTunes. Dessa företag har avtal med skivbolagen och enskilda artister att distribuera sin musik för en låt-för-låt avgift. Det finns andra leverantörer som tillåter ett visst antal lagliga nedladdningar för en månadsavgift.
  • Granska fildela webbplatser och peer-to-peer (P2P) nätverk för att avgöra deras relation med musik upphovsrätt. En legitim och rättslig webbplats innehåller en ansvarsfriskrivning om lagenligheten av att hämta sina musikfiler. Människor som laddar ner musik från illegala webbplatser kan få böta upp till $ 150.000 för uppsåtligt intrång i upphovsrätten.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com