UDP: User Datagram Protocol

July 5

UDP: User Datagram Protocol


User Datagram Protocol (UDP) definierades i 1980 som ett alternativ till TCP. Transmission Control Protocol (TCP) skapades som en svit tillsammans med Internet Protocol (IP) i 1974. "TCP / IP" (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) stack blev de primära standarder för programmering sändningar över Internet.

Likheter

Liksom TCP är UDP ett transportprotokoll. Det gränssnitt mellan applikationslagret och Internet skiktet. Dess funktion är att bryta upp (eller slå samman) applikationsdata och montera in i paket i ett format som krävs av Internet skiktet.

UDP Styrkor

UDP är ett anslutningslöst protokoll. Den mottagande UDP programmet inte buffert eller övervaka innehållet i ankommande paket, men vidarebefordrar dem till programmet som de anländer. Detta gör det snabbare att upprätta en anslutning och producerar mindre overhead i pakethuvuden, sända data snabbare än TCP. Utan buffring utförs av TCP tar programmet emot de förväntade data mycket snabbare.

UDP Usage

Under de första åren var UDP förlöjligade som otillförlitliga. Säkerhetsprogram särskilt blockerat alla UDP-trafik som det var lättare att efterlikna att smyga en attack på ett privat nätverk. Multimediakommunikation har gett UDP ett syfte. Videokonferenser och IP-telefoni kan inte vänta för TCP buffring. Datahantering är integrerat i programmet för att möjliggöra snabbare svarstider.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com