Hur är järn används i datorer?

July 23

Hur är järn används i datorer?


Datortillverkningsprocess är beroende på en mängd olika komponenter och material. Medan järn är inte den mest kända är den som används i datorer på tre viktiga sätt.

magneter

Dator hårddiskar förlitar sig på specialiserade magneter för att fungera. Bland de viktigaste av dessa använder sällsynta jordartsmetaller mineraler, tillverkade av svåra att gruvan element, speciellt kraftfulla magneter gjorda av neodymium, järn och bor, som ibland kallas NdFeB. Dessa innehåller fjorton atomer av järn till en av bor och två av neodym.

bildskärmar

Många bildskärmar idag använder flytande kristaller display, som är en teknik som använder järn. Case Western Reserve University Polymerer och Liquid Crystals lab förklarar att den fas av flytande kristaller måste vara ferroelektriska. Prefixet "ferro" innebär att järn används för sina elektromagnetiska egenskaper.

fall

Även om vi kanske mest bekant med datorhöljen gjorda av plast - åtminstone på utsidan - de strukturella fall också av järn eller järnlegeringar, inklusive stål, enligt National Gruvföreningen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com