Hur man skapar en mall i Outlook 2007

May 20

Hur man skapar en mall i Outlook 2007. Outlook 2007 kan du skapa e-mallar som du kan använda för formulär e-post och andra allmänt formaterade meddelanden. Mallar kan du återanvända innehållet i meddelandet, skicka till gemensamma mottagare och fastställa gemensamma ämnesrader. Mallar är särskilt användbara i nyhetsbrev och återkommande gruppmeddelanden, där endast särskilt uppgifter förändringar.

Instruktioner

1 Öppna Outlook 2007. Kontrollera att du har ett aktivt konto helt konfigurerad och redo att skicka e-post.

2 Skriv ett e-postmeddelande. Välj "Nytt" från verktygsfältet.

3 Anpassa e-postmeddelandet. Lägg de avsedda mottagarna till "Till" och "CC", inklusive någon grupp. Ange en ämnesrad för mallen. Slutligen, lägga till innehåll till meddelandet och tillämpa någon formatering.

4 Spara e-post som en mall. Välj knappen "Office", och sedan "Spara som" i "Spara som typ" listrutan. Välj "Outlook-mall." Ge mallen ett namn och välj en fil plats, eller acceptera standardmappen för "mallar." Klicka på "Spara".

5 Använda mallen. För att skicka ett e-post baserat på mallen, välj "Verktyg" och sedan "formulär." Därifrån väljer du "Välj ett formulär." Från "Leta i" rullgardinsmenyn väljer du "Dokumentmallar i File System." Navigera till den plats där du sparade temat om det inte är i mappen "mall". Välj din mall. Göra några ändringar, såsom uppdatering av meddelandetexten innehåll eller ämnesraden, eller lägga till eller ta bort mottagare och klicka sedan på "Skicka".

Tips

  • Öppna en mall, göra ändringar och sedan spara som en annan mall namn för att skapa flera liknande versioner av samma e-post för olika ändamål.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com