Ta bort en Pivot tabellfält

February 6

Microsoft Excel kan du skapa pivottabeller för att hjälpa till att analysera, presentera och sammanfatta data som har registrerats i en Excel-arbetsbok. När du har skapat pivottabellen kan du ta bort pivottabellen fält som du väljer. Ta bort onödiga fält kommer att göra det enklare för dig att skapa och analysera uppgifter om ditt projekt. Ta bort en pivottabell fält är en enkel uppgift som kan åstadkommas på många versioner av Microsoft Excel-program.

Instruktioner

Radera ett fält i pivottabellvy

1 Öppna formuläret eller datablad i pivottabellvy. Öppna form eller databladet ger dig möjlighet att ta bort ett enda fält eller flera fält i den här vyn.

2 Välj fältet etikett som du vill ta bort.

3 Tryck på knappen DEL. Du kan också högerklicka på fältet och välj "Ta bort" från popupmenyn. Pivottabellen kommer omorganisera sig utan den borttagna området.

Radera ett fält i pivotdiagramvy

4 Öppna databladet i pivotdiagramvy. Öppna databladet ger dig möjlighet att ta bort ett enda fält eller flera fält i den här vyn.

5 Välj fältet etikett som du vill ta bort från diagrammet.

6 Dra det markerade fältet bort från diagrammet tills pekaren blir en liten "x". Ta bort fältet från diagrammet menyn inte längre gör fältet synlig i diagrammet, men data är fortfarande erhållas i alternativfältet listan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com