Hur fungerar en animerad GIF-fil fungerar?

February 7

Hur fungerar en animerad GIF-fil fungerar?

Serie av GIF

En serie bilder skapas, varje olika något från en tidigare, liknande det sätt tecknade filmer skapas. Till exempel, i en animerad GIF-fil av en ko lyfta dess huvud och råma, kan den första bilden har kons huvud ner med munnen stängd, medan den andra bilden kommer att ha den ko huvud upp något från marken och mynningen börjar öppnas något. Ytterligare bilder skapas visar serien av den avsedda rörelsen.

GIFs skiktad

Serien av GIF är i ordning och lager ovanpå varandra i ett foto eller illustration redigeringsprogram. De skiktade i omvänd ordning med den sista bilden på toppen. Vid denna punkt den animerade GIF liknar en tecknad flip-bok. Om bilderna var på papper i stället för på skärmen, kan du snabbt bläddra igenom dem och se rörelse.

Hastighet och Loop är inställda

Den sista delen av att göra en animerad GIF arbete sätter hastigheten på animation och huruvida det kommer att slinga eller upprepa. Hastigheten avgör hur snabbt varje bildruta eller bild visas och kommer att avgöra om betraktarens hjärna luras att tro animeringen är en jämn rörelse och inte en serie bilder. Loop avgör om hela serien av bilder kommer att upprepa efter den sista bilden visas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com