Hur installerar jag Windows 98 på Virtual PC med XP maskiner?

March 6

Hur installerar jag Windows 98 på Virtual PC med XP maskiner?


Microsofts Virtual PC programvara kan du köra ett annat operativsystem i din befintliga Windows-installationen. Medan den nyaste versionen av Virtual PC är endast tillgänglig för användare som kör Windows 7, Virtual PC 2007 fungerar på Windows XP samt, och är tillgänglig som en gratis nedladdning från Microsofts webbplats. Med en kopia av Windows 98, kan du installera den äldre operativsystemet utan att störa XP.

Instruktioner

1 Ladda ner Virtual PC 2007 installera filer från Microsofts webbplats (se Resurser). Kör filen och följ installationsanvisningarna för att placera programvaran på hårddisken.

2 Öppna programmet med Microsoft Virtual PC objekt i XP: s Start-menyn. I New fönstret Virtual Machine guiden, klicka på "Nästa".

3 Håll markeringen på "Skapa en virtuell maskin" och klicka på "Nästa" igen.

4 Skriv in ett namn för Windows 98 virtuell maskin och klicka på "Browse" för att välja en plats på din hårddisk för att lagra maskinen. Windows 98 kan kräva upp till 355MB hårddiskutrymme, och extra utrymme för nya program och filer. Installationen kommer inte att slutföras om du väljer en lagringsenhet med mindre utrymme. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

5 Välj "Windows 98" från rullgardinsmenyn och klicka på "Nästa". Andra val kan fungera korrekt med Windows 98 installation, men kan beskatta datorn mer, eller använda mindre än optimala inställningar.

6 Om du inte har en specifik uppgift i åtanke som kommer att kräva ytterligare RAM, hålla val på "Använda rekommenderade RAM" och klicka på "Nästa".

7 Välj "En ny virtuell hårddisk" och klicka på "Nästa". Detta skapar en förvaringsplats för alla installationsfiler, program och dokument som du använder på den virtuella maskinen inom din befintliga hårddiskutrymme. Välj storlek och placering av detta förvar och klicka på "Nästa" igen.

8 Klicka på "Finish" för att skapa maskinen. Välj den virtuella maskinen från listan och klicka på "Starta".

9 När "Infoga Boot Media i vald Boot device" visas, sätt in Windows 98 installationsskivan och tryck på "Enter". Om du vill installera Windows 98 från en ISO-bild drar du ISO-filen i den lilla CD-ikonen i nedre rutan i den virtuella maskinen, och tryck sedan på "Enter".

10 Följ instruktionerna på installationsskivan för att slutföra installationen av Windows 98. Avbryt inte processen eller installationen kan skadas och du måste börja om processen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com