Wi-Fi Vs. Ringa upp

April 15

Wi-Fi Vs. Ringa upp


Att göra en Internet-anslutning i hemmet öppnar en dörr till många alternativ. En fjärranslutning använder telefonlinjen åtminstone, eller i vissa fall, ingen kostnad. En digital subscriber line använder också telefonlinjen men vanligtvis medför en extra kostnad. Båda kan använda Wi-Fi-teknik för att göra en trådlös anslutning mellan datorer och förbindelselinjen.

Wi-Fi

Termen Wi-Fi inte att den sticker för något annat än bara ger en catchy namn. Det beskriver en teknikstandard som sätter upp ett trådlöst lokalt nätverk för att ansluta datorer till andra enheter. I sin vanligaste klang, beskriver det en trådlös anslutning till Internet, men kan användas för fjärrövervakning och kontroll i en mängd olika tillämpningar. En Wi-Fi-hotspot definierar ett område som har en signal för en datoranslutning. Du kan ställa in en Wi-Fi-nätverk i hemmet.

Wi-Fi i Home

Med en Wi-Fi-router och en anslutning till en Internetleverantör, kan du ställa in en hotspot i ditt hem så att användarna insidan kan gå online utan en fysisk kabelanslutning. Antalet användare beror på storlek och typ av router. Med routern korrekt beläget i centrum av hemmet, och med rätt strömalternativ, kan användarna gå online från kök, matsal, sovrum, garage, källare eller vinden. Hastigheten av anslutningarna beror på vilken rad som ansluter till ISP.

Ringa upp

Den trådlösa routern i ditt hem har att göra en anslutning till en ISP på ett eller annat sätt. För de mest ekonomiska alternativen, använder en fjärranslutning genom att installera ett modem på telefonlinjen och inrätta service med en ISP som ger dig en åtkomstnummer. Efter att inställningarna på ringer datorn nummer och gör anslutningen. Men vid 56 kbps, är en uppringd förbindelse den långsammaste av alla. Med mer än en användare på nätet samtidigt, kan anslutningarna vara för långsam för praktiska tillämpningar.

Wi-Fi

Beroende på antalet förväntade användare, offentliga Wi-Fi-system använder snabbare Internet-anslutningar för bättre service. Mindre kaféer kan använda en DSL-linje på 256 kbps, erbjuder en snabbare anslutningar än uppringd för upp till fyra användare på nätet samtidigt. Övriga anslutningar erbjuda ännu högre hastigheter. En flygplats kan ha en fiberoptisk anslutning i Gbps sortiment som tillåter hundratals användare att vara online med var och en vid högre hastigheter än en DSL-anslutning. I många fall kan du få en snabbare Internet-anslutning från en Wi-Fi-anslutning än från uppringd.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com