Var rapporterar Spyware webbplatser

February 19

Var rapporterar Spyware webbplatser


Vissa webbplatser sätta spionprogram på din dator eller uppmana dig att ladda ner program som innehåller spionprogram. Detta skadliga program kommer att övervaka och rapportera om din dator aktiviteter, bland annat. Genom att låta olika företag och organisationer om nya spionprogram webbplatser, kan du hjälpa dem att varna eller skydda människor från dessa webbplatser och programvara som distribueras av dem. Du kan rapportera sådana webbplatser till Google, Websense, CyberTopCops och SpywareRemove.

Google

Den stora sökmotorn Google (google.com) erbjuder ett formulär för att rapportera spionprogram webbplatser i det avsnittet "Safe Browsing". Den mycket korta formuläret frågar bara för webbadress och eventuella kommentarer som du vill lägga till. Det kommer att ta en minut eller så för att fylla i och skicka in detta formulär. Om du bara vill rapportera spionprogram till en webbplats, är detta ett bekvämt alternativ. Google visar varningar bredvid sökresultaten för webbplatser bekräftar att innehålla skadliga filer.

Websense

Websense Security Labs (securitylabs.websense.com) övervakar och forskar på nätet faror och erbjuder Internet säkerhetstjänster. Websense använder användarrapporter för att skydda sina kunder från spionprogram. Klicka på "Rapportera skadlig aktivitet" från hemsidan. Klicka på "skadlig webbplats" från rullgardinsmenyn och sedan fylla i formuläret för att rapportera skadliga webbplatser. Formuläret kommer att be om din e-postadress och spionprogram webbplatsens URL. Annan personlig information som ditt namn och telefonnummer vara frivillig.

CyberTopCops

CyberTopCops (cybertopcops.com) är en webbplats baserad i Sydafrika som ger information om spionprogram och andra internet-risker, bland annat recensioner av antivirusprogram. Det finns en kort form att rapportera spionprogram webbplatser; formuläret kräver endast en webbadress. Du kan även ange din e-postadress, men det är valfritt. Företaget använder data för att varna allmänheten om farliga platser.

SpywareRemove

Den SpywareRemove (spywareremove.com) webbplats finns nyheter och annan information som är specifik för spionprogram. Den förser ett formulär att rapportera spionprogram och ange webbsidan den kom ifrån. Till skillnad från vissa andra webbplatser, kräver ditt namn och e-postadress. SpywareRemove begär att du se över sin databas över rapporterade spionprogram innan du skickar formuläret. Detta säkerställer att det inte tar emot en dubblett rapport på samma webbplats eller spyware-program.

Andra alternativ

Du kan ta flera andra åtgärder för att varna folk om sådana webbplatser. Publicera varningar om relevanta forum eller anslagstavlor och varna någon du känner som använder skadliga hemsida. Inte skapa länkar till skadliga webbplatser; bara ange sina domännamn. Om en webbplats som innehåller spionprogram verkar annars ansedd, överväga att anmäla ägaren innan du rapportera problemet på annat håll. Det är möjligt att webbplatsen förblir ovetande om att ett ladda ner programvara eller annons innehåller spionprogram.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com