Så här aktiverar viloläge

March 2

Så här aktiverar viloläge


Viloläge hjälper dig att minska förbrukningen av värdefulla elektrisk ström när du är borta från datorn under en viss tidsperiod. Men liknande ide djur i naturen, har datorn för att bygga upp en "butik" av data innan du somnar. I stället för mat, är datorn faktiskt spara filer och information om de aktiviteter som du gjorde innan du lämnade datorn obevakad - och detta utarmar begränsat hårddiskutrymme och andra resurser. Detta är bara en anledning till att vissa datorer har viloläge inaktiverat, men du kan slå på den igen.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet. Skriv "Kommandotolken" i sökrutan längst ned på Start-menyn. Tryck på "Enter" för att öppna Kommandotolken.

2 Hitta den blinkande markören efter rätvinklig konsol ">" i fönstret. Skriv följande kommando: "powercfg -h på" (utan citattecken).

3 Tryck på "Enter" för att aktivera viloläge igen.

4 Klicka på "Start" -knappen igen. Klicka på pilen bredvid "Avsluta" -knappen och alternativet för "Viloläge" ska aktiveras på menyn.

Tips

  • Alternativt kan du besöka Microsoft Support webbplats och använda "Microsoft Fix It" verktyg för att automatiskt aktivera viloläge.
  • Administratörsbehörighet krävs för att möjliggöra viloläge med hjälp av kommandotolken.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com