Hur man sätter in ett trådlöst kort i en PC

March 31

Hur man sätter in ett trådlöst kort i en PC


Installera ett trådlöst nätverkskort i datorn är ett av de enklaste sätten att se till att du får ut det mesta av ditt system. Trådlösa kort gör det enkelt att ansluta till både hem och företagsnätverk, vilket möjliggör fildelning och skrivardelning, samt ge möjlighet att få andra tillbehör interagera med datorn. Även om det kan förefalla vara en svår uppgift, installerar kortet är faktiskt en ganska enkel och okomplicerad process.

Instruktioner

1 Läs bruksanvisningen som följer med det trådlösa kortet. Det kommer att vara viktigt informationen, inklusive huruvida någon programvara måste installeras innan du installerar kortet.

2 Skapa en systemåterställnings innan du installerar PCI-kort. För att göra detta, gå till "Start" -menyn, klicka på "Tillbehör" och sedan "System Tools." Klicka på fliken "Systemåterställning". När Systemåterställning programmet har öppnat, klicka på knappen som lyder "Skapa systemåterställningspunkt." Detta gör att du kan återgå till en tidigare installation i händelse av att du får problem vid installation av kortet.

3 Stäng av datorn. Se till att du använder "Shut Down" alternativet på datorn. På så sätt, när du startar datorn igen, kommer det att starta om helt, upptäcka någon ny hårdvara och mjukvara som kan ha installerats. Som en extra försiktighetsåtgärd av säkerhetsskäl, koppla bort datorn från strömförsörjningen eller eluttaget.

4 Sätt armband på handleden och röra någon del av datorn. Detta kommer att förhindra eventuell statisk uppbyggnad från att påverka de känsliga elektroniska komponenter i datorn.

5 Öppna datorns hölje, vilket är det yttre av datorn. Om du är osäker på hur man öppnar datorn, kontakta tillverkaren för specifikationer. Många datorer kommer helt enkelt glida från sidopanelen, men vissa modeller kräver skruvar tas bort från datorns baksida. Om några skruvar tas bort, se till att sätta dem på ett säkert ställe så att du enkelt kan hitta dem senare.

6 Leta upp en tom PCI-plats --- en lång kortplats som har kretsar på vardera sidan av spåret där kortet kommer att gå in. Om du är osäker på vilken slot är PCI-kortplatsen, lokalisera kortplats som är samma längd som PCI trådlöst nätverkskort. Med en fast tryck, men utan att tvinga in kortet i PCI-kortplatsen och tryck på kortet tills du känner att den lösa på plats. Se till att det trådlösa kortets antenn, på toppen av kortet, pekar uppåt.

7 Avsluta ärendet och starta om datorn. För vissa trådlösa kort, kommer du att uppmanas att sätta i alla operativsystem CD-skivor som följde med kortet, som kommer att installera och uppgradera alla nödvändiga drivrutiner.

Tips

  • Om du inte vill öppna datorn, kan du köpa en trådlös adapter som bara lägger till USB-porten.
  • När du arbetar med något elektriskt, se till att ditt system är bortkopplad från strömförsörjningen. Om datorn är ansluten till ett grenuttag, koppla bort gren från eluttaget.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com