Hur man sätter ljud till videofiler för Mac

July 17

Hur man sätter ljud till videofiler för Mac


Om du har tagit några videos, kanske du vill lägga till ljud för att förbättra presentationen när du arbetar med dem på din Mac. Till exempel kan du infoga någon klassisk musik i en video av ditt barn att ta sina första steg eller spela in en berättarröst för lite semester bilder för att förklara vad tittarna ser. Du kan enkelt infoga ljud i videofiler med hjälp av Mac hemland videoredigeringsprogram, iMovie.

Instruktioner

1 Klicka på ikonen för iMovie programmet i dockan, som ligger längst ner på skärmen på din Mac.

2 Anslut den ena änden av den medföljande kabeln till digitalkameran, och den andra änden till USB eller FireWire-port på datorn, beroende på vad som är tillämpligt, om du använder en video från din kamera.

3 Klicka på "File", "Importera" för att importera en fil från en mapp på hårddisken. Navigera till en fil, och klicka sedan på "Importera" igen. Klicka på "File", "Importera från kamera" för att importera en video från en digitalkamera. Ställ in "Automatic / Manual" till "Automatic" i dialogrutan Importera för att importera alla klipp, och klicka sedan på "Importera alla." Ställ inställningen till "Manual", klicka på de klipp du vill importera och klicka sedan på "Importera markerade" om du vill importera specifika videoklipp.

4 Klicka på "File", "Nytt projekt." Skriv in ett namn för projektet, och klicka sedan på "Skapa".

5 Klicka på rutan Händelser för att visa video eller videoklipp som du importerat. Välj en video från fönstret, och dra den till projektbiblioteket fönstret.

6 Klicka på "Window", "Musik och ljudeffekter" om du vill infoga befintliga ljud i videon. Klicka på en ljudfil från iMovie mappen Ljudeffekter eller iTunes eller Garage bibliotek. Du kan också navigera till en mapp på hårddisken som har ljudfilen som du vill lägga till. Klicka på en ljudfil i listan och trycka på "Play" -knappen för att förhandsgranska det. Dra ljudfilen till projektfönstret, och iMovie infogar automatiskt in den på din videofil.

7 Klicka på "Voiceover" -knappen, som ser ut som en mikrofon, om du vill skapa och infoga en berättarröst eller berättarröst i videon. Berättarröst öppnas. Klicka på "Inställningar" för att justera ingångsvolymen, välja om du vill spela in från Mac inbyggda mikrofon eller välja att använda brusreducering eller röstförbättring medan du talar. Klicka på en punkt i videon i projektfönstret där du vill att ljudet ska börja, och iTunes ger dig en nedräkning tills den börjar spela in din röst. Klicka på "Voiceover" -knappen för att stoppa inspelningen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com