Installera eller uppgradera ett grafikkort (grafikkortet)

March 23

Om du har försökt att spela PC-spel på din vanliga mellanklass PC, kan du märker en hel del eftersläpning och prestandaproblem.

Uppgradera ditt grafikkort kan hjälpa det - särskilt om datorn har endast ombord eller integrerad grafik.

Du kan ha en fantastisk uppgradering för $ 100 eller så, och det är en ganska enkel uppgradering att göra hemma.

Instruktioner

1 Installera eller uppgradera ett grafikkort (grafikkortet)

Räkna ut vilken typ av grafikkort datorn har

De vanligaste standarderna är AGP (äldre) och PCI-E eller PCIe. Du kan ta reda på detta genom att titta på manualen för datorn eller moderkortet, eller söka google för de "tekniska specifikationer" i datorns modell. Du kommer förmodligen hitta det bland information om "expansionsbussen".

Blanda inte ihop PCI med PCI-E - de är inte samma sak.

Vissa datorer, särskilt budget datorer, inte har en kortplats (E-Machines är ökända för detta). Utan ett, du är ganska mycket av lycka. Du kan välja mellan ett begränsat antal PCI-kort (alla datorer har dessa luckor) eller utföra omfattande och dyra uppgraderingar som sannolikt kommer att kosta mer än det är värt för din dator.

2

Välj ditt grafikkort

Du kommer att behöva välja en som passar din dator - antingen AGP eller PCI-E. Du kommer också att behöva se till att kortet har antingen VGA eller DVI, beroende på vad din monitor använder. Många kort har båda, och billiga konverterare är tillgängliga. CRT (stora fyrkantiga skärmar) använder typiskt VGA, medan LCD (platta skärmar) använder oftast DVI.

För de flesta vanliga datorer, finns även en låg till mellanregister kort en utmärkt uppgradering, och kan fås för $ 100 eller mindre.

Det brukar inte betala för att sätta en top-of-the-line-kortet i den typiska vanliga dator - datorn inte har befogenhet att utnyttja kortets funktioner. Dessutom, high end kort behöver ofta extra kraft som din vanliga dator förmodligen inte kan ge. Så att inte spendera alltför mycket.

3

Pop öppna datorn

Nu när du har ditt kort, är det dags att installera den. Stäng av datorn, koppla bort allt och ta den till din arbetsplats - en köksbänk eller bord fungerar bra, eller en lövträ / klinkergolv. Använd inte en matta - det finns en risk för att statisk chock kommer att steka dina komponenter.

En av sidopanelerna ska lossna utan större problem, oftast vänster om du står inför framsidan av datorn. Ta ut några skruvar från baksidan eller sidorna som håller panelerna på och skjut panelen bort. Du bör titta in på en hel röra av ledningar och kretskort. Ta inte isär mer än du behöver.

4 Installera eller uppgradera ett grafikkort (grafikkortet)


Gör dig redo att installera

Först, om du måste koppla något för att avsluta det här steget, noga läsa det.

Sätt på din statisk armband, och fäst den till en exponerad metall del av ärendet. Om du inte har en, försök att hålla vidröra en del av metallhöljet vid alla tillfällen, för att hålla någon statisk urladdat.

Titta på tavlan hela vägen på botten, som vilar på den andra panelen av datorn. Detta är moderkortet. Du ser en kvadrat med antingen en stor kylfläns eller fläkt. Detta är din processor eller CPU. Rör inte det.

Ser nedanför CPU, kommer du att se några slots. Det kommer att finnas en (sällan två) skåror ovanför de andra spåren (som vanligtvis vit). De vita / dubbla spåren kallas PCI-platser, och du kan sätta ett nytt modem, nätverkskort, eller annan expansionskort i dem.

Det enda spåret ovanför PCI-platser är där kortet går. Se till att "dörren" på utsidan bredvid denna plats är klar. Du kanske måste få en smörkniv eller något och bryta bort - det är okej, det var tänkt att tas bort. Du måste kunna koppla in din monitor till grafikkort från utsidan när du är klar.

Du kan behöva ta bort en gammal kort, men detta är sällsynt i en aktie maskin.

5 Installera eller uppgradera ett grafikkort (grafikkortet)


Installera kortet

Ta kortet ur lådan. Vrid den så silverpanelen (med porten för bildskärmen) vetter mot baksidan / vänster, och "läppen" av silver panelen är vänd mot toppen, som ligger närmast dig.

Se till att "tänder" på kortet linje med öppningarna i spåret, och försiktigt, jämnt, skjut in kortet i kortplatsen. Det ska glida i nästan alla tillsammans, och det kan ta några försök. Du kan höra ett snäpp eller klicka så den går på plats.

Dubbelkolla att allt är i jämnt. Tillsätt sedan en skruv (borde ha kommit med kortet) i hålet på läppen av silver panelen - detta kommer att hålla kortet till moderkortet. Om du har en high end-kort, kan du behöva lägga kraft till det. Handboken som medföljde kortet. Du kan behöva installera en 4-pin till 6-pin omvandlare till strömförsörjningen om så är fallet.

6

Sätt ihop och prova det

Anslut något tillbaka genom att du unplugged. Sätt tillbaka panelen på sidan och ta datorn tillbaka till skrivbordet. Anslut alla dina tillbehör tillbaka i - men monitorn bör nu vara ansluten till det nya kortet.

7 installera drivrutiner

Om allt gick bra (och det sällan gör på första försöket), bör du installera drivrutiner, som är programvara som gör det nya kortet arbete. Sätt i cd-skivan som medföljde kortet, eller gå till webbplatsen för tillverkaren. Den senare metoden är att föredra, eftersom de kommer att vara de mest uppdaterade drivrutiner.

Välj drivrutinerna för ditt kort, ladda ner och installera.

Det är så lätt!

Tips

  • Om du aldrig har dissembled en dator tidigare kan du vara mer bekväm att lära dig runt på en gammal junker innan du börjar arbeta på din huvuddator.
  • Google är din vän här. Om du har några problem, söka symptomen. Du hittar en mängd information.
  • I händelse av problem, ljud / piper datorn gör vid start är till hjälp för att diagnostisera, så ta del av dem.
  • Var inte rädd! Nästan allt du bryter är fastställbara. Värsta fall du tar datorn till butiken och betala dem vad du skulle ha betalat dem att installera kortet ändå.
  • Var försiktig med effektbehov när man väljer ett nytt kort, särskilt en högre slutet en. En hel del lager nätaggregat helt enkelt inte kan ge tillräckligt med ström, och det nya kortet kommer att vara värdelös.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com