Hur man skapar en startbar partition

April 1

Hur man skapar en startbar partition


En dual-boot eller multiboot dator kan växla mellan olika operativsystem vid start. Ett sätt att konfigurera en dual-boot-system är att skapa en ny partition på hårddisken och installera det ett operativsystem skiljer sig från den installeras på huvudpartitionen. Operativsystemet kommer att ladda startfiler på den del av hårddisken, vilket gör partitionen startbar.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och sedan "Alla program." Klicka på "Tillbehör" och sedan "Kör". Skriv "diskmgmt.msc" i dialogrutan.

2 Hit "Enter" för att öppna Diskhantering. Högerklicka på den hårddisk som du vill skapa en ny partition på, klicka sedan på "Ny enkel volym."

3 I "Simple volymstorlek i MB" fältet anger, i megabyte, hur stor du vill att den nya partitionen vara. Klicka på "Nästa".

4 Välj från rullgardinsmenyn en enhetsbokstav att tilldela den nya partitionen. Klicka på "Nästa".

5 Klicka på "Format denna volym med följande inställningar." Välj "NTFS" i rullgardinsmenyn. Kontrollera "Utför en snabbformatering."

6 Klicka på "Nästa". När Windows har skapat din nya partition, klicka på "Finish."

7 Sätt in Windows eller Ubuntu installera CD, DVD eller USB-enhet i lämplig enhet eller slot. Starta om datorn och följ sedan instruktionerna på skärmen för att installera operativsystemet på din nya partition.

Tips

  • Om du tänker installera Windows XP, Vista eller 7 till datorn, bör du skapa en partition som är åtminstone 20.000 megabyte i storlek.
  • Säkerhetskopiera filer på hårddisken innan du skapar en ny partition.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com