Hur man redigerar SketchUp Material

May 18

SketchUp är ett 3D-modellering och landskaps program som erbjuds av Google. Den levereras i Pro och freeware versioner. Bortsett från de olika modelleringsverktyg som följer med programmet, har det också en "Material" palett som tillåter användare att tillämpa en rad olika färger och material till ansikten modeller de har gjort, eller för att ersätta material på importerade modeller. Dessutom har användaren möjlighet att redigera dessa material för att skapa helt nya. Dessa nya material kan sedan sparas för senare användning. Förfarandet för att göra detta är enkel.

Instruktioner

1 Öppna Google SketchUp. Gå till menyn till vänster och klicka på "Paint Bucket" verktyg. Detta kommer att öppna "Material" dialogen.

2 Välj "Välj" -fliken. Klicka på den lilla pilen för att komma åt färg och textur kategorier.

3 Välj en kategori för att öppna den. Från de material, välja en som du vill använda som grund för du äger konsistens.

4 Klicka på "Skapa Material" -knappen. Detta kommer att öppna en ny dialogruta som innehåller det material som du valt, men det kommer också att ha aktiva redigeringsverktyg.

5 Använd färghjulet för att justera färgen på vad du vill. Om materialet har en JPEG tillämpas på det som du vill byta ut, klicka på "Bläddra" -knappen och välja den bild du vill använda.

6 Justera andra inställningar såsom "Ratio" och "öppenhet", namnge material och klicka på "OK". Din nya materialet kommer att lagras och klar att använda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com