Hur gör jag fart upp Microsoft Money?

January 10

Microsoft Money programvara har slutat tillverkas, men många individer och småföretagare fortsätta att använda programmet för att spåra och lagra uppgifter om sin ekonomi. Medan Microsoft Money programvara har utformats för att köras mycket effektivt, kommer det att finnas tillfällen när programmet körs för långsamt för dina behov. När detta händer finns det några åtgärder du kan vidta för att få prestanda tillbaka upp till acceptabla nivåer.

Instruktioner

1 Högerklicka på "Den här datorn" eller "Dator" ikonen på skrivbordet eller "Start" -menyn, beroende på hur din version av Windows är konfigurerat. Klicka på fliken "Allmänt" för att se hur mycket av random access memory (RAM) installerat på datorn.

2 Jämför mängden RAM-minne du har installerat på datorn för att minimikrav för den version av Microsoft Money du har installerat. minimikraven kan hittas på Microsofts webbplats, liksom på lådan programmet ursprungligen kom in. Kom ihåg att bara ha det minimum som krävs RAM kanske inte tillräckligt. Om datorn knappt uppfyller minimikraven är det en bra idé att köpa och installera ytterligare minne.

3 Öppna Microsoft Money och börja använda det som vanligt. När du märker prestanda börjar sakta, högerklicka på aktivitetsfältet och välj "Task Manager" på menyn. I vissa system, kommer detta att märkas "Starta Aktivitetshanteraren." Klicka på fliken "Processer" och leta reda på "CPU" och "Memory Usage" kolumner. Klicka på varje kolumn för att sortera den och titta på de processer som tar upp mest minne. Du kanske upptäcker att ett annat program som körs på datorn använder för många systemresurser och orsakar Microsoft Money att sakta ner. Stäng program som orsakar dålig prestanda, och sedan försöka köra Microsoft Money igen.

4 Klicka på "Start" och välj "Kör" från menyn, eller klicka på Windows-tangenten och tryck på "R" om din version av Windows inte erbjuder "Kör" i menyn "Start". Skriv "msconfig" i textrutan och klicka på "OK" för att öppna systemkonfigurationsverktyget. Klicka på "Start" -fliken och titta på program som börjar köra när datorn startas. Även om du behöver dina antivirus- och antispionprogram att starta automatiskt, många andra program inte att köras vid uppstart. Ta bort de markeringar bredvid de andra program kommer att frigöra systemresurser och hjälpa Microsoft Money fungerar mer effektivt. Starta om datorn efter det att ändringar har gjorts.

Tips

  • Se till att du vet vad ett program gör innan du tar bort det från startprocessen. Vissa program är nödvändiga för att datorn ska starta och driva ordentligt, och de kanske inte alla har lätt igenkännliga namn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com