Kan Microsoft Word öppna WPS-filer?

February 1

Kan Microsoft Word öppna WPS-filer?


Microsoft Word 2010 kan du spara filer på andra språk än standardformat ".docx" tillägg, t.ex. ".doc" filer från tidigare versioner av Word, ".pdf" filer, "HTM" filer från webbsidor, textfiler såsom "rtf" och ".txt" och "WPS" filer från Microsoft Works version 6.0 till 9.0. Att öppna en "WPS" fil från Works kräver en av tre processer.

Om du har Works

Om du har Microsoft Works på datorn, öppna dokumentet i arbeten och klicka sedan på "Arkiv" och "Spara som". I "Spara som typ" rullgardinsmenyn väljer du antingen "Rich Text Format (RTF)" eller "Plain text (.txt)." Ange filnamnet som du vill och klicka på "Spara". Dokumentet kommer nu öppna i Microsoft Word, men du kan förlora en del av de funktioner som finns när dokumentet sparades med "WPS" förlängning.

Öppna i Word Direkt

Öppna Microsoft Word. Klicka på "File" och sedan "Öppna". Klicka på knappen "Alla Word-dokument" och välj "Alla filer". Detta kommando gör filer av alla slag, inklusive "WPS" filer, visa upp i Word "Öppna" fönstret. Navigera till Works dokument du vill öppna, klicka på den och välj "Öppna". Detta förfarande fungerar för dokument skapade i Works 7.0 eller senare versioner, och när du öppnar filen i Word, kan du förlora en del av de funktioner som finns i den ursprungliga filen, oavsett vilken version av Works du använde.

Converter Program

Besök Microsoft Download Center och ladda ner filen "Works632_en-US.msi" till skrivbordet. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ instruktionerna i installationsguiden. När omvandlaren är installerad, kommer Word kan du öppna, redigera och spara filer i "WPS" format. Välj "File", "Open" och sedan "Fungerar 4.0 för Windows (WPS)", "Works 6,0 & 7,0 (WPS)" eller "Works 7.0 (* WPS)." Navigera till den sparade "WPS" filen och klicka på "Öppna". Om du är osäker på vilken version av Works filen sparades in, försöka antingen 6,0 eller 7,0 först. Kontrollera öppna filen, och om det ser rörig eller skadad, prova öppning från en annan version av Works. Du kan fortfarande behöva göra några ändringar i dokumentet, eftersom inte alla formatering kommer att konvertera perfekt.

Spara verk från Word

Oavsett hur du öppnade Works dokumentet ursprungligen ger Word kan du välja att spara den som en Word-fil eller som en Works fil. Klicka på "File" och sedan "Spara som". I "Spara som typ" listrutan, välj "Works 6-9 dokument" för att spara filen med ett "WPS" förlängning, som du sedan kan öppna i Works igen. Välj "Word-dokument" för att spara filen med ett ".doc" format.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com