Hur man raderar MS-DOS Windows XP Startup Floppy

October 8

Hur man raderar MS-DOS Windows XP Startup Floppy


En Windows XP startdiskett används ofta för att starta Windows efter en hårddiskkrasch eller programvara korruption. Windows XP-installations-CD är också en startbar mediaenhet, så att du kan frigöra utrymme på en diskett genom att ta bort startfilerna. "Format" -funktionen raderar alla filer på en diskett. Detta kommando ingår i alla Windows operativsystem, och det är ett snabbt sätt att rensa filer från en diskett.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" i Windows. Välj "Kör". Ange "cmd" i textrutan och klicka på "OK". Detta öppnar kommandotolken i Windows.

2 Sätt i disketten i enheten. Dubbelklicka på "Den här datorn" på skrivbordet. Dubbelklicka på "A" i fönstret som öppnas. Högerklicka på varje fil du vill spara och välj "Kopiera". Högerklicka på skrivbordet och välj "Klistra in". Detta säkerhetskopierar andra filer på disketten som du vill behålla.

3 Skriv "formatera ett" i kommandotolken i Windows. Tryck på "Y" för att bekräfta att du vill ta bort filerna på disketten. Skivan formateras och alla boot filer raderas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com