Lägga till ett bokmärke i Microsoft Word

April 25

Lägga till ett bokmärke i Microsoft Word kan du enkelt få tillgång till en viss punkt i dokumentet. Detta är ett särskilt användbart verktyg i ett stort dokument när du vill kunna hitta en specifik passage snabbt. Sätta ett bokmärke är lätt att göra och kan vara mycket användbart när du skapar eller läser ett Word-dokument.

Instruktioner

1 Markera det stycke du vill bokmärkt eller infoga musen på den plats du vill bokmärken.

2 Klicka på "Insert" på menyraden längst upp på sidan och välj "Bookmark" på rullgardinsmenyn.

3 Skriv in ett namn för bokmärket klicka sedan på "Lägg till" -knappen. Din bokmärke har nu lagts till. När du redan har lagt till ett bokmärke namn, kan du välja det namnet när du vill lägga till ytterligare bokmärke senare.

4 Använd samma Bokmärk dialogrutan när du vill gå till ett bokmärke i dokumentet. Inom dialogrutan genom att klicka på bokmärket som du vill gå till klicka sedan på "Gå till" knappen längst ned i rutan. Det kommer sedan att ta dig till bokmärke passage.

5 Gör bokmärken i dokumentet synlig genom att klicka på knappen "Verktyg" på menyraden. Välj "Alternativ" på rullgardinsmenyn, klicka på "Visa" -fliken i dialogrutan Alternativ om den inte redan visas. Kontrollera "bokmärken" rutan klicka sedan på "OK". Dina bokmärkta passager kommer att dyka upp inom parentes och bokmärkta platser kommer att märkas med en I-balk.

Tips

  • Även ett bokmärke namn kan bestå av siffror, måste det första tecknet på ett bokmärke namn vara en bokstav. Bokmärke namn kan inte innehålla mellanslag.
  • Dina bokmärken inte automatiskt upp. Du måste följa steg 5 för att göra dina bokmärken visas i dokumentet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com