Hur man tar bort raderade Ghost filer

December 28

Hur man tar bort raderade Ghost filer


Ett spöke är en fil som inte kan tas bort på normalt sätt. Användarna kommer typiskt felmeddelande som liknar "kan inte ta bort mappen" eller "kan inte ta bort filen". Vanligtvis är problemet med ett spöke fil som orsakas av korruption, att systemet låser ghost filen, eller ett virus omedelbart återskapa spöket filen när den tas bort. Lösningen kräver vanligtvis användaren att reparera systemet filstrukturen, skapa en startbar dvd eller hitta andra sätt att få tillgång till ghost filen innan systemet startar helt eller ta bort viruset i fråga.

Instruktioner

System korruption

1 Klicka på "Start" -knappen. Välj "Kör".

2 Skriv "chkdsk / f [enhet]:". Ersätt [enhet] med enhetsbeteckningen där spöket filen.

3 Välja "OK".

4 Vänta Check Disk programmet att fullfölja skanningen. Detta kan ta lite tid, beroende på hur snabbt din dator är.

5 Radera önskad ghost filen.

Radera Låst Ghost filer Innan Bootup

6 Anteckna platsen och namnet på ghost filen i fråga.

7 Placera installations-CD i CD / DVD-ROM-enhet. Starta om datorn och starta från installationsskivan. Du kan behöva konfigurera datorn att starta från CD / DVD-ROM köra först.

8 Klicka på "Reparera datorn" om du kör Windows 7 eller Vista. Tryck på "R" när "Välkommen till installationsprogrammet" visas om du kör Windows XP.

9 Välj installationen av Windows med spöket fil på den. För datorer som kör XP, kan du även behöva ange administratörslösenordet om det finns en.

10 Välj "Kommandotolken" för maskiner som kör Windows 7 eller Vista. Om du kör Windows XP, bör du få kommandotolken automatiskt.

11 Skriv in "cd [sökväg]" i kommandotolken, där [sökväg] är den plats du skrev ned från steg 1. tryck enter.

12 Skriv "del [ghost fil]", där [spöke fil] är namnet på ghost filen i fråga. Starta om datorn.

Upplåsning filer med "msconfig"

13 Håll ned Windows-tangenten och tryck på "R". Skriv "msconfig" och tryck på "enter" -tangenten.

14 Välj fliken som heter "start".

15 Avmarkera rutorna som överensstämmer med alla ghost filer du försöker ta bort. Starta om systemet.

16 Radera önskad ghost filen.

Låsa filer med "regedit"

17 Håll ned Windows-tangenten och tryck på "R". Skriv "regedit" och tryck på "enter" -tangenten.

18 Välj "Ja" i dialogrutan med titeln "User Account Control" i förekommande fall.

19 Tryck på Ctrl + F. Skriv in namnet på ghost filen och klicka på "Enter".

20 Tryck på F3 om den första sökningen är inte det exakta namnet på spöket filen i fråga.

21 Backup registerposten genom att välja "File", sedan "Export". Spara posten någonstans lätt att komma åt och minnas. Denna åtgärd kommer att bidra till att skydda ditt system om du hindra att en kritisk fil från lastning.

22 Trycka på delete-knappen och bekräfta borttagningen.

23 Fortsätt att söka efter ytterligare poster, steg 4 till 6. Ta bort alla förekomster av filen i fråga upprepas. När detta är gjort, starta om systemet och ta bort den önskade ghost filen.

Tips

  • Använd ett antivirusprogram innan någon av metoderna ovan för att ta bort ett spöke fil. Mycket ofta problemet kan lösas med en virussökning ensam.
  • Användare kan välja att använda andra program för att skanna och reparera filsystemet. Kontroll av disk för fel är oftast det bästa alternativet att börja med eftersom det är den minst invasiva.
  • Du kanske vill göra en startbar dvd för att ta bort spöket filen. Detta har den ytterligare fördelen att undvika hela processen för att inaktivera låsta filer. Du kan behöva köra ett program för att rensa datorns startprocessen efteråt
  • Var mycket försiktig när du använder program som msconfig eller regedit. Dessa program kan skapa en hel del problem om de används på fel sätt. Alltid rådfråga en expert om det behövs. Var försiktig när du tar bort filer. Medan ett spöke fil kan vara irriterande, ta bort en kritisk fil kan också orsaka att systemet kraschar. Konsultera en expert om du är osäker. Sluta inte programmet "chkdsk" medan den är igång. Det kan leda till ytterligare en fil korruption.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com