Lägga till minne till en ThinkPad R61

September 7

Lägga till minne till en ThinkPad R61


Lenovo ThinkPad R61 har komponenter såsom en Intel Core Duo-processor och skärmstorlekar som sträcker sig från 14,1 till 15,4 inches. Till skillnad från många av dagens bärbara datorer, är ThinkPad R61 även med eller utan en bredbildsskärm. Ett av de enklaste uppgraderingar för en dator av denna typ är minnet som uppgraderar minnet i ThinkPad R61 kräver avlägsnande av bara en komponent. Uppgiften kommer att göra din dator snabbare utan bekostnad av att köpa ett nytt system.

Instruktioner

1 Ta bort varje kabel som är ansluten till ThinkPad R61 och stänga skärmen. Vänd på den och ta ut batteriet. Lämna datorn sidan nedåt, och vrid den så att batterifacket är vänd bort från dig.

2 Ta bort de fyra skruvarna som håller fast handledsstödet i ThinkPad R61. Varje skruv har tre ikoner i närheten med bilder av ett tangentbord, en styrplatta och en minneskrets. Efter att ta bort skruvarna, vrid ThinkPad R61 och öppna skärmen.

3 Leta reda på frigöringsknapparna små på sidorna av ThinkPad R61 handledsstödet. Trycka på knapparna och samtidigt hålla dem i, lyft handledsstödet från datorn tills du kan se kabeln för pekplattan. Lyft försiktigt beröringsplattans kabel off av ThinkPad R61 moderkort. De två ThinkPad R61 minnesplatser, märkta DIMM 0 och DIMM 1, är under handledsstödet.

4 Sprid metallankare håller någon av de två minnesmoduler tills modulen lutas upp. Dra ut det ur facket. Ta bort den andra modulen på samma sätt om båda minnesplatser är i bruk.

5 Placera en minnesmodul i kortplatsen märkt DIMM 0 på en 30-graders vinkel. Sätt guldkontakterna på undersidan av modulen på spåret, medan den övre delen av modulen ovanför metallankare. När kontakterna är helt införd, tryck sedan modulen nedåt tills ankarna klicka. Installera den andra modulen i DIMM en kortplats.

6 Anslut beröringsplattans kabel och sänka handledsstödet till sitt ursprungliga läge. Frigöringsknapparna ska klicka när handledsstödet är korrekt installerad. Stäng ThinkPad R61 skärmen och vänd på datorn.

7 Sätt tillbaka de fyra skruvarna i handledsstödet.

Tips

  • ThinkPad R61 minnesplats märkt DIMM 0 är inte utformad för att vara tom. Om du installerar bara en minnesmodul i ThinkPad R61, installera den i facket märkt DIMM 0.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com