Etikett för att svara på Wall inlägg i Facebook

August 1

Etikett för att svara på Wall inlägg i Facebook


Facebook kan vara ett användbart verktyg för att hålla kontakten med vänner och familj, men vare sig på grund av den momentana meddelanden eller missförstånd som kan uppstå från felaktiga tolkningar av text, kan du oavsiktligt väcka anstöt eller gnista argument. Om du vill gå försiktigt fram och stanna på den goda sidan av dina Facebook-vänner, uppmärksamma tonen och innehållet i dina svar, liksom vem som kan vara på sin vakt.

Svar

Svara på Facebook vägg inlägg så snart som möjligt, i synnerhet om de nämner du eller något du har skrivit direkt, kommer att skapa ett bättre intryck än att svara efter ett par veckor eller inte svarar alls. Detta gäller särskilt om någon ställer en fråga i en vägg tjänst som de kan vänta på ditt svar. Om du slutar att svara på människors frågor och inlägg, kan de antar att du inte är mycket aktiv på Facebook och sluta kontakta dig via hemsidan eller kommentera på din vägg.

Innehåll

Även om begreppet Facebook bygger på kontakt med personer som du redan vet, är det fortfarande ett offentligt forum, så kanske du vill vara försiktig när du lägger personliga eller privata uppgifter om ditt liv; denna typ av information kan vara mer lämpade för ett telefonsamtal eller personligt meddelande. Dessutom kan dina Facebook-vänner inte med blida ögon på dig att svara på varje vägg inlägg med samma budskap, eller svara på varenda inlägg de gör när du inte har något meningsfullt att bidra.

Tona

Kommunikation på Facebook är textbaserat, så du bör överväga hur tonen i ditt svar kan låta en tredje part. Du kanske vet att en viss förklaring menas skämt, men andra kanske inte. Detta fungerar även vice versa, eftersom människor läser ditt inlägg kanske tror att du är sarkastisk och ta illa, när du faktiskt gör en välmenande uttalande. Uttryckssymboler, såsom uttryckssymboler, kan bidra till att klargöra tonen du tänker på ett inlägg, men fundera noga över ditt uttrycka innan du trycker på "Enter".

Publik

När du svarar på en vägg inlägg på Facebook, kommer du vanligtvis svara direkt till den person som gjorde den tidiga post. Dock kommer båda sina och dina vänner kan se inlägget, så aktiviteter eller händelser som utesluter andra Facebook-användare kunde vara bättre diskuteras över privat meddelande. Det är också en bra idé att stanna på ämne och inte kapa tråden genom exempelvis posera din egen fråga till en allmän Facebook publik när din vän frågade något annat.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com