Hur man kan blockera webbplatser på Safari

December 28

Du kan blockera webbplatser på Safari helt enkelt med operativsystemet Mac OS X inbyggda föräldrakontroll, som kan aktiveras genom att ställa upp enskilda konton med olika åtkomstbehörighet för familjemedlemmar. Föräldrakontroll, dock inte blockera andra webbläsare, som Firefox, från att komma webbplatser på Macintosh. En mer genomgripande sätt att blockera webbplatser från Safari och alla webbläsare är att redigera hosts i Macintosh och omdirigera blockerade webbadresser tillbaka till den lokala datorn så att webbläsaren inte kan hitta dem.

Instruktioner

1 Öppna "Systeminställningar" verktyg i mappen Program på OS X.

2 Klicka på ikonen "Konton" i system raden.

3 Klicka på "Lock" längst ned i fönstret konton för att möjliggöra att lägga till ett nytt konto. Ange ditt administratörslösenord när det efterfrågas.

4 Klicka på "+" tecken i det nedre vänstra att lägga till ett nytt konto.

5 Ange ett namn, kortnamn, lösenord, lösenordet igen, och en ledtråd till lösenordet. Inte bocka av Tillåt admin låda eller den här användaren kommer att ha full tillgång till datorn, inklusive att lägga till och ta bort konton.

6 Klicka på "Skapa konto" och klicka på knappen "Stäng av automatisk inloggning" när du ombeds. Detta kommer att tvinga alla användare att logga in varje gång datorn startar.

7 Klicka på namnet på den nya användaren i listan till vänster på skärmen och klicka på fliken "Föräldrakontroll" längst upp på skärmen.

8 Markera kryssrutan bredvid Safari och klicka på knappen "Configure" till höger. Systemet kommer att berätta att logga in som den nya användaren och öppna Safari för att konfigurera platser användaren får besöka.

9 Återgå till "Finder" och välj "Logga ut" i Apple-menyn. Logga in som den nya användaren.

10 Starta Safari och välj "Inställningar" och välj "Säkerhet" från Safari-menyn.

11 Ta bort markeringen bredvid "Aktivera Föräldrakontroll," ange ditt administratörslösenord och stänga rutan inställningar.

12 Lägg till bokmärken för alla de tillåtna platser till bokmärkesfältet och ta bort alla andra bokmärken.

13 Återgå till Safari, klicka på "Inställningar" och välj "Säkerhet" och bocka av rutan för "Aktivera Föräldrakontroll" igen. Ange ditt administratörslösenord för att säkra dina ändringar. Nu bara de webbplatser du har bokmärkt finns tillgängliga i det här användarkontot.

14 Klicka på "Finder" välj "Program" och välj mappen "Verktyg" och klicka på "Terminal".

15 Typ "cp / etc / hosts ~ / Desktop / hosts.txt" (utan citattecken) för att kopiera den aktuella hosts.txt filen på skrivbordet som backup.

16 Skriv "sudo pico / etc / hosts".

17 Ange ditt administratörslösenord Macintosh och trycka på "Enter".

18 Använd pil för att flytta blocket markören ner till slutet av filen och ange IP-adressen "127.0.0.1" följt av domännamnet du vill blockera. Detta talar om för datorn att adressen för den domänen är nu att IP-nummer 127.0.0.1, som är den lokala Macintosh, och webbläsaren kommer inte att kunna lösa den domänen till en webbsida.

19 Tryck på "Ctrl-X" för att avsluta när du har angett alla domäner som du vill blockera. Domänerna måste vara på separata rader. Du kommer att uppmanas att spara. Skriv "Y" för Ja.

20 Tryck på "Enter" igen för att bekräfta den fil du vill skriva till är / etc / hosts.

21 Klicka på Terminal menyn och välj Avsluta Terminal för att avsluta.

22 Öppna Safari och skriv in de områden du blockerade i värdfilen. Alla andra webbläsare på din maskin kommer att blockeras från att komma åt den domänen också. Du kan ange så många domäner som du vill i värdfilen, men sätta varje kommando på en ny rad och kom ihåg den här åtgärdsblock dem från alla användare på datorn, inklusive dig.

Tips

  • Du kan mata in "0.0.0.0" för IP-adress i värdfilen också. Det är likvärdigt med "127.0.0.1".
  • Om du använder Mac OS X förälder kontroller för Safari, testa webbplatser du tillåter och se till att de är användbara. Vissa webbplatser omdirigerar till andra domäner under deras kontroll. Om det händer, måste du låta den andra domänen för webbplatsen ska fungera.
  • Mac OS X Föräldrakontroll inte stoppa andra än Safari webbläsare från att komma åt webbplatser som inte på din lista över godkända.
  • Skydda ditt administratörslösenord Macintosh. Tekniskt kunniga barn kan förbigå föräldrakontroll om de räkna ut ditt lösenord.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com