Hur man byta ut en Xeon processor i en HP ProLiant

March 18

Hur man byta ut en Xeon processor i en HP ProLiant


HP Prolient servrar är utformade för datacenter eller små företag, beroende på modell och formfaktor på servern. High-end Prolient servrar har enkla eller dubbla Intel Xeon-processorer. Dessa processorer är speciellt utformade för servrar och ger skalbarhet med Intel Turbo Boost-teknik och reglerar strömförbrukningen med Intel Intelligent Power-teknik. Processorn i en HP Prolient server kan lätt uppgraderas för att ge ytterligare processorhastighet och funktionalitet som användaren behöver förändring.

Instruktioner

1 Stänga av servern och dra ut nätsladden. Detta tar bort all ström till moderkortet.

2 Ta bort ramen på framsidan av servern. Lås ramen och sväng det öppet. Lyft ramen bort från gångjärnen. Lyft spärren på luckan på sidan av servern. Skjut luckan tillbaka ungefär ½ tum och lyft bort den från servern chassi. Lägga servern på sidan för att tillåta åtkomst till moderkortet.

3 Lossa på skruvarna som håller processorluftstyrningen på plats och dra luftstyrningen upp och ut ur servern. Lyft processorn hållaren spaken uppåt och svinga fästkonsolen uppåt och bort från processorn. Släpp processor låsspaken och höja den upp och över ca 160 grader. Ta bort kylflänsenheten, som omfattar kylflänsen och processorn.

4 Rikta de tre processorstyrhålen på kylflänsenheten med de tre styrstiften på processorhållaren. Placera den nya kylflänsenheten i det öppna uttag på moderkortet. Det ska glida in lätt.

5 Stäng processorn låsspaken. Sänk fästkonsolen spaken över processorn och tryck nedåt tills det låses på plats. Sätt tillbaka processorns luftstyrningen och dra åt skruvarna som håller det till mitten vägg serverchassi. Placera åtkomstpanelen på chassit järnväg cirka ½ tum från framsidan av servern och skjut den framåt. Tryck på spärren för att låsa den på plats. Ställ in bezel flikarna i spåren som bildar gångjärnet stänger ramen och lås.

Tips

  • Om den nya kylflänsenheten inte glida in i processorsockeln lätt, kontrollera att ingen av stiften på processorn är böjda. Om några stift är böjda, byt kylflänsenheten med en annan.
  • Alltid jorda dig innan du rör vid komponenterna inuti en dator fall för att undvika statisk urladdning som kan skada moderkortet. Tryck metallramen på chassit innan du hanterar komponenter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com