Hur man använder ett online College Library

September 25

I detta Information Age, kan många tjänster som erbjuds av högskolebibliotek nås på nätet. Även om de flesta är för högskolans pendlare studenter som behöver få tillgång till information från hemmet, kan vissa tjänster nås av allmänheten. Fördelen med att använda ett college bibliotek, till skillnad från en offentlig, är att en högskola bibliotek har databaser, tidskrifter och böcker anpassade till den akademiska miljön.

Instruktioner

1 Hitta webbplats college och klicka på dess länk till biblioteket. Ibland kommer länken att vara på skolans hemsida. Oftast måste du att jaga för det. Om det inte finns någon länk på hemsidan, kan ett bibliotek länk ofta hittas under "akademiker". När allt annat misslyckas, använda skolans sökruta för att hitta biblioteket.

2 Hitta länken för bibliotekets katalog. Även om vissa bibliotek har allmänhetens tillgång till deras kataloger, andra insistera på ett användar-ID och lösenord. Om du inte är en student vid högskolan, ofta kan du bli en "gäst låntagare" genom att betala en årlig avgift. Se till att ta reda på eventuella användarnamn och lösenord som krävs för att få tillgång till onlinetjänster.

3 Genomför en enkel sökning efter en bok av dess titel eller författare. Du kan också göra ett ämne sökning för att hitta böcker om ett ämne. Sökord sökning bör vara en sista utväg eftersom det är mindre specifik. Istället, hitta en bok i ämnet och använda ämnesord i boken rekord för att söka efter andra böcker om detta ämne. Ämnesord tilldelas av bibliotekarier och erbjuda ett mer specifikt sätt att hitta alla böcker om detta ämne i ett bibliotek. Ofta kan du klicka på ämnesraden för att ta emot denna lista över böcker.

4 Klicka på bokens titel för att få sin numret, plats, oavsett om det är utcheckad, och när det är dags.

5 Placera boken "parkerat" på nätet eller genom att ringa biblioteket. Vanligtvis kommer biblioteket att hålla en bok för ett par dagar för att ge dig tid att plocka upp den. På så sätt kommer boken att vänta på dig. Du kan bara gå in och hämta det vid lånedisken. Om du inte kan köra till college bibliotek, be din lokala bibliotek för att beställa boken för dig genom "fjärrlån."

6 Åtkomst till andra tjänster som erbjuds på nätet som "Fråga bibliotekarien", som gör det möjligt att ställa en referens fråga. Boklistor, vägvisare, handledning och databaser kan också vara tillgängliga på nätet.

Tips

  • Tillgång till onlinetjänster på ett bibliotek kan begränsas om du inte är anslutna med högskolan. Databaser har ofta licensavtal som begränsar deras användning för studenter och lärare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com