Så här visar siffror med upphöjning i Excel

August 27

Excel är ett kalkylprogram som tillåter användare att komma in och manipulera data med hjälp av en mängd olika formler. En möjlig formeln är en beräkning för exponenter. Detta gör det möjligt för användare att ange ett nummer i exponent format och Excel beräkna antalet. Men ibland behöver du bara visa en exponent skriven med en upphöjd utan att utföra en beräkning. Genom att använda ett alternativ i "Font" egenskaper, kan du enkelt visa positiva eller negativa exponenter med hjälp av upphöjda.

Instruktioner

1 Tryck på apostrof för att signalera till cellen det bör behandla numret utan någon formatering. När du anger numret, kommer apostrof försvinna.

2 Skriv in numret du vill visa som en exponent, följt av den exponentiella värdet. Till exempel, för att skriva in 10 till den andra effekt, du skulle skriva "102. Om du måste ange en negativ exponent, placera ett minustecken före exponenten, såsom '10 -2.

3 Högerklicka och dra över det nummer du vill visa som en upphöjd för att markera det. Om du går in i en negativ exponent, inkluderar minustecken.

4 Högerklicka på cellen och välj "Formatera celler" i menyn. Du kan också använda menyraden: s "Format" -funktion och välj "celler".

5 Markera kryssrutan bredvid "Upphöjd" i "Format Cells" och klicka på "OK". Den markerade numret kommer nu att visas som en upphöjd.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com