Hur ändrar jag Hue Kontrast & ljusstyrka i en AVI video?

August 17

Om du letar efter bästa möjliga uppspelningskvalitet på din dator, kan du använda en stationär videoredigerare eller video konvertering programvara för att justera inställningarna för din AVI-fil. De flesta datorer, men inte kommer förinstallerad med programvara som tillåter dig att redigera ljusstyrka och kontrast nivåer av en videofil. För att slutföra den här åtgärden måste du använda programvara från tredje part, såsom iWisoft Video Converter, Aunsoft Video Converter eller AVS Video Editor.

Instruktioner

IWisoft Video Converter

1 Ladda ner och installera gratisprogram iWisoft Video Converter (iwisoft.com/videoconverter).

2 Dubbelklicka på programikonen för att öppna iWisoft Video Converter.

3 Klicka på "Lägg till" knappen och välj AVI-fil du vill importera och redigera.

4 Klicka på "Redigera" -knappen på verktygsfältet. "Video Edit" visas.

5 Klicka på "Effect" längst ned på skärmen. Lägg märke till "Ljusstyrka" och "Kontrast" verktyg, liksom skjutreglaget du hittar under varje alternativ. Använd skjutreglaget för att öka eller minska videons kontrast och ljusstyrkenivåer. När du justerar nivåerna, kan du förhandsgranska ändringarna i "Output Preview" rutan. Klicka på "OK" när nöjd med dina ändringar.

6 Klicka på "Profil" rullgardinsmenyn, markera "vanliga video" och välj "AVI".

7 Klicka på ikonen liten mapp i "Output" -fältet och välj en målmapp för den redigerade filen.

8 Klicka på den blå knappen "Start" i det nedre högra hörnet av skärmen. När konverteringen är klar kommer den redigerade AVI-fil sparas till den valda utgången mappen.

Aunsoft Video Converter

9 Ladda ner och installera Aunsoft Video Converter (aunsoft.com/video-converter). Från och med oktober 2011 kostar denna programvara $ 35. Företaget har dock erbjuda en gratis testversion.

10 Starta Aunsoft Video Converter.

11 Klicka på knappen "Lägg till video", välja önskad AVI-fil och klicka på "Öppna".

12 Klicka på "Redigera valda uppgiften" -knappen, markeras med en pennikon i verktygsfältet. "Video Editor" öppnas.

13 Klicka på "Effect" -fliken. Klicka och dra reglaget under varje effekter verktyg för att justera inställningarna för videoklippet. Som du öka eller minska kontrasten och ljusstyrkenivåer, förändringar visas i "Output Preview" fönster i det övre högra hörnet på skärmen. Klicka på "OK" för att spara ändringarna och återgå till huvudskärmen.

14 Klicka på "Format" rullgardinsmenyn, markera "vanliga video" och välj "AVI" alternativet.

15 Klicka på "Bläddra" -knappen till höger om "Output" -fältet och välj önskad målmapp.

16 Klicka på "Start Conversion" knappen. Programmet kodar AVI-fil med den redigerade kontrast och ljusstyrkenivåer. När processen är klar, sparar programmet nya AVI-fil till målmappen du valde i föregående steg.

AVS Video Editor

17 Ladda ner och installera AVS Video Editor (avs4you.com/AVS-Video-Editor.aspx). Från och med oktober 2011 kostar programvaran $ 39. För att testa programmet, installera testversionen.

18 Öppna AVS Video Editor.

19 Klicka på "Importera mediefiler" knappen, välj AVI-fil vill redigera och klicka på "Öppna". Importerar filen till storyboard ram längst ner på skärmen.

20 Klicka på "Color" och "Color Correction" öppnas.

21 Klicka och dra "Ljusstyrka" skjutreglaget till höger om du vill göra din video ljusare. Att minska ljusstyrkan genom att dra reglaget åt vänster. När du har valt önskad ljusstyrka, justera kontrastnivån med hjälp av "Kontrast" reglaget. Klicka på "OK" för att spara dina ändringar.

22 Klicka på "File" -fliken och välj alternativet "Producera". Välj "File" i menyn "Video kategorier" och klicka på "Nästa".

23 Välj din favorit AVI inställning från "Profil" i rullgardinsmenyn och klicka på "Nästa".

24 Klicka på "Folder" i rullgardinsmenyn och välj önskad destinationsmapp för den redigerade filen.

25 Klicka på knappen "Skapa". Programmen sparas den redigerade videon på din valda utgången mappen när konverteringen är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com