Kan jag lämna min dator i viloläge för en lång tid?

January 31

När du slutar använda din dator, kan du välja att stänga av den - eller, om du tror att du bara kommer att vara borta en kort stund, in Windows "Sleep" -läge. Trots att de är borta längre än du planerat och lämna datorn i viloläge under flera timmar då och då skadar inte ditt system, bör du stänga av datorn på rätt sätt om du tror att det är möjligt att du ska vara borta länge.

Viloläge

Viloläge håller din dator i vilken stat du hade när du ställa in den till "sömn". Tillgång viloläge i ett av två sätt: genom att lämna datorn och gör det möjligt att falla in i viloläge när du har angett i dina Windows-inställningar; eller genom att klicka ur "Shut Down" undermenyn i menyn "Start". Viloläge använder jämförelsevis mindre datorminne - och, om du använder en bärbar dator - batteri än en aktiv dator.

Viloläge och minnesanvändning

Även viloläge förhindrar nya förändringar från görs till din dator medan du är borta, fortfarande upptar en del av datorns minne och kraftresurser. Till exempel måste datorn ägna en viss del av sina resurser till att bevara systemet i oförändrat skick i timmar. Om du lämnar datorn i viloläge under en lång tid - mer än en timme eller två - kan du återgå till en långsam-system som körs.

Vikten av Stänga

Om du tror att det finns någon chans att du inte kommer att återvända till datorn i flera timmar, är det bäst att helt enkelt stänga av datorn och låt den vila. En dator du aldrig stänga är som en person som lider av sömnlöshet, som lägger i sängen hela natten utan att sova. Även om hans kropp kan känna och verkar vara utvilad, är hans sinne utspridda och hans tankeprocess kan försämras. Aldrig stänga av datorn kan orsaka långvariga skador på det.

Tips för viloläge

Om du väljer att lämna datorn i viloläge regelbundet, vidta åtgärder för att minimera risken för att skada systemet. Precis som är fallet när du använder datorn aktivt, kommer din sovande dator använder mindre minne när du stänger program som du inte använder, som i onödan upptar systemets resurser. Dessutom, klicka på "Sleep" från startmenyn - snarare än att låta datorn somna naturligt - för att förhindra onödig stilleståndstid där datorn körs med full kapacitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com