Så här importerar Sony HD till iMovie

May 15

Så här importerar Sony HD till iMovie


Med HD-video är namnet på spelet för de flesta professionella och många konsumenter videokameror, är det ganska enkelt att importera din HD-material i Apples iMovie. Oavsett om din kamera är en Sony, Panasonic eller ett annat märke, är lika enkelt som att importera vanliga DV film importerar HD-material. Kom ihåg dock att HD-video tar upp mycket mer utrymme på din dator - ibland två till fyra gånger så mycket som DV video - så du behöver för att du har tillräckligt med hårddiskutrymme för att rymma det.

Instruktioner

1 Anslut din Sony videokamera till datorn med en FireWire-kabel.

2 Öppna iMovie och klicka "iMovie" och sedan "Inställningar". Klicka på "Video" från popup-menyn som visas, och klicka sedan på "Full" eller "Large" från "Importera HD-video som" box. Om du klickar på Stora kommer videon vara något komprimeras som det importeras för att spara utrymme på din dator. Enligt Apple kommer skillnaden i kvaliteten på din HD-video vara minimal, men spara massor av utrymme på din dator.

3 Klicka på "File" och sedan "Nytt projekt." Detta kommer att öppna upp ett popup-fönster. Ge projektet ett namn, välj 16-9 bildformat, klicka sedan på "Skapa".

4 Slå på videokameran och slå till "VCR" eller "uppspelningsläge". När du slår på kameran, bör importfönstret iMovie automatiskt. Om den inte gör det, klicka på "File" och sedan "Importera från kamera."

5 Använd snabbspolning knapparna i importfönstret att spola bandet till den plats du vill börja importera. Klicka på "Capture" eller "Importera" i importfönstret att börja importera videon.

Tips

  • Om du har din HD-material sparas på ett SD-kort eller annan bärbar enhet, följ bara steg 2 och 3; sedan in enheten i datorn och välj "File" och sedan "Importera" och sedan "Filer" för att välja dina videofiler och importera dem till iMovie.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com