Återställa en Compaq Computer manuellt

August 1

Återställa en Compaq Computer manuellt


Om din Compaq dator ständigt invaderas av pop up-annonser, går långsammare än normalt, eller inte riktigt läsa, kan det vara dags att återställa operativsystemet till ett tidigare datum. Det finns två sätt att återställa din Compaq dator, beroende på om du fortfarande kan få tillgång till skrivbordet eller om operativsystemet laddas upp alls.

Instruktioner

Återställa från skrivbordet

1 Slå på Compaq dator och vänta på att operativsystemet Windows för att helt ladda. Klicka på Windows-ikonen på skrivbordet botten verktygsfältet och välj sedan "Program".

2 Klicka på mappen "Tillbehör" på toppen av Program-menyn. Dubbelklicka på det alternativ märkt som "System Tools." Klicka på ikonen som säger "Systemåterställning."

3 Vänta ett nytt fönster att dyka upp och klicka sedan på alternativknappen "Återställ datorn till en tidigare tidpunkt." Klicka på "Nästa" -knappen.

4 Återställa en Compaq Computer manuellt

Tryck på vänster- eller högerpilarna längst upp i kalendern för att växla mellan månader och dagar. Klicka på det antal som motsvarar ett datum i det förflutna innan datorn var problem, såsom "1 december" om datorn fungerade utan problem vid den tidpunkten. Klicka på "Nästa".

5 Klicka på "OK" och sedan vänta på systemåterställning programmet att avsluta återställa datorn till de inställningar som den hade på det datum du valt. Starta om datorn för att slutföra återställningsprocessen. Åter installera program och systemuppdateringar du har installerat efter återställningen datum.

Återställa från Kommandotolken

6 Starta om datorn och sedan trycka på "F8" knappen på tangentbordet så snart Microsoft Windows-logotypen visas.

7 Använd nedåtpilen för att navigera genom listan med systemalternativ och markera alternativet märkt "Felsäkert läge DOS-prompt." Tryck på "Enter".

8 Vänta tills operativsystemet laddas och den svarta kommandotolken visas. Skriv frasen "% systemroot% \ system32 \ restore \ rstrui.exe" i kommandotolken och tryck sedan på "Enter".

9 Använda piltangenterna överst i kalendern som visas för att bläddra igenom listan med systemåterställnings datum. Klicka på en av de datum som motsvarar en dag i det förflutna när datorn fungerade korrekt. Klicka på "Nästa".

10 Klicka på "OK" och vänta på att systemåterställningen att köra. Starta om datorn och sedan ladda ner några uppdateringar eller systemprogram du har installerat efter återställningen datum.

Tips

  • Endast datum i kalendern som är i fetstil kan återställas till som något annat datum operativsystemet inte göra en automatisk återställningspunkt.
  • Gör säkerhetskopior av alla data som du inte vill förlora till ett USB-minne eller återskrivbara CD innan du åter datorn, eftersom alla filer som skapats eller sparas efter återställningen datum kommer att gå förlorade.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com