Windows mobile UI Riktlinjer

March 21

Windows mobile UI Riktlinjer


Windows Mobile är operativsystemet pekskärmen baserade som driver Microsoft telefoner och mobila enheter. Användargränssnittet Riktlinjer för Windows Mobile lägga ut en uppsättning av föreslagna regler för applikationsutvecklare att följa när man utformar program för detta operativsystem.

Fungera

UI riktlinjerna ger en enhetlig uppsättning av metoder som programmerare kan använda för att tillåta användare att interagera med sina ansökningar. De beskriver de många olika sätt på vilka användare kan styra Windows Mobile-appar, och föreslå hur utvecklare bör göra sina program svara på dessa interaktioner.

Exempel

Microsofts UI riktlinjer för Windows Mobile inkluderar föreslagna regler för att införliva element som knappar, kryssrutor, kontextmenyer och rullningslister i applikationer. Till exempel, UI riktlinje för kryssrutor, som Microsoft beskriver på sin MSDN hemsida, säger att programmerare ska "använda en kryssruta endast när det ger val som är motsatt och entydiga."

fördelar

Följer riktlinjerna UI säkerställer att Windows Mobile-användare kan interagera med alla applikationer på samma sätt. En alternativknapp i en ansökan kommer att fungera på samma sätt som en knapp i något annat program. Detta gör operativsystemet Windows Mobile enklare att använda: användare kan tillämpa sina kunskaper om hur ett program fungerar till något annat program på plattformen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com