LCD-pekskärm Specifikationer

September 14

LCD-pekskärm Specifikationer


LCD-pekskärmar ökar i popularitet som kostnaderna fortsätter att minska. Med en LCD-pekskärm, LCD-skärmen själv kan användas som en inmatningsenhet i stället för att använda en mus. Beroende på konfiguration programvara, kan tangentbordet dessutom ersättas med LCD-pekskärm. När du köper en LCD-pekskärm, det finns olika specifikationer för att vara medveten om.

Storlek

I allmänhet är den större en LCD-pekskärm i fysisk storlek, desto mer kommer det att kosta. LCD pekskärmar kommer i många olika storlekar och bildformat. De vanligaste bildformat är 4: 3, 16: 9 och 16:10. LCD pekskärmar kan tillverkas till valfri storlek specifikation, beroende på appliceringsanordningen som ska användas, till exempel en stationär dator eller en bärbar surfplatta.

Skärmupplösning

Skärmupplösningen av en LCD-pekskärm ökar i allmänhet med den fysiska storleken. Det är möjligt att ha två skärmar av samma fysiska storlek med olika skärmupplösningar, dock. I denna situation, den skärm som har den högre upplösningen, trots att de har samma fysiska storlek, är det dyrare.

anslagskänslighet

LCD pekskärmar är speciella genom att de har ett tunt lager av material direkt under LCD-skärm som är mottaglig för applicerat tryck. Detta skikt har en känslighet betyg baserat på mängden av olika nivåer av tryck kan den upptäcka. Till exempel, är en tryckkänslig skärm med en 10-bitars skiktet kan känna av upp till 1024 olika nivåer av tryck. Den trycksensor innefattar den fysiska platsen på skärmen samt hur mycket tryck appliceras på den platsen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com